Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Drepturile copilului, promovate printr-o activitate comună a școlilor gimnaziale „Duiliu Zamfirescu” Focșani și „Grozea Nicu” Răstoaca

Cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, la Școala Gimnazială „Duiliu Zamfirescu” Focșani și Școala Gimnazială „Grozea Nicu” Răstoaca s-a desfășurat în perioada 18 mai-2 iunie, un foarte interesant și educativ schimb de experiență didactică între elevii de la clasa a V-a, îndrumați de cadrele didactice și bibliotecar. Copiii au creat povești cu mesaj motivațional și antibullying, un dar sufletesc, rânduri și animații create de copii pentru copii.

Elevii din clasa a V-a A de la Școala Gimnazială „Duiliu Zamfirescu” Focșani, îndrumați de profesoara de Limba și literatura română, Bărbosu Pompilia, au creat scurte povești cu personaje fantastice, care demonstrează că toate ființele sunt bune și că pot deveni eroi care salvează lumea. Folosind aplicația gratuită Google Toontastic pentru telefoane, ei au animat aceste creații literare. Acestea au fost traduse în limba franceză, sub îndrumarea doamnei profesoare, Stoian Roxana.

Filmulețele au fost transmise în dar, cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, prin intermediul domnului profesor Dănilă Nicolae, elevilor de clasa a V-a din Școala Gimnazială „Grozea Nicu” Răstoaca. Ei au creat, îndrumați de doamnele profesoare Ciobotaru Roxana și Tudorache Menită, la rândul lor, povești pe care le-au transformat în animații, folosind aceeași aplicație.

Așadar, copiii au conștientizat că nu sunt diferiți. Prin acest schimb de experiență între cadrele didactice, elevii și părinții celor două școli din mediul urban și cel rural, au fost promovate drepturile copilului, iar micii gimnaziști au fost încurajați să se respecte și să se ajute pentru a crea împreună un viitor mai bun, în țara natală.

De menționat că această activitate face parte din Proiectul Județean cu același titlu avizat de ISJVN, cu Nr. 9037/11.10.2019 și inclus în CAEJ 2020 (care, din cauza condițiilor pandemice, s-a prelungit în anul școlar 2020-2021). Această activitate a fost prezentată ca exemplu de bună practică și în cadrul Webinarului didactic de joi, 3 iunie 2021, din cadrul Seriei de întâlniri „Literatură, artă, comunicare. Dialoguri necesare în universul educației interculturale”, ediția a XV-a, organizate de Colegiul Național „Costache Negruzzi” Iași.

Comunicat de presă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?