Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

Procurorul Săndica Apostolescu îşi încheie cariera în magistratură

Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea va mai rămâne fără un procuror cu experienţă. Este vorba despre Săndica Apostolescu, singurul procuror din Vrancea cu grad de Înaltă Curte. Aceasta şi-a depus de curând cererea de pensionare, după o carieră de aproape 28 de ani în magistratură. Solicitarea sa de eliberare din funcţie, prin pensionare, a fost luată în discuţie astăzi, în sedinţa Secţiei pentru Procurori a Consiliului Superior al Magistraturii. Procurorul vrâncean îşi va încheia efectiv activitatea, la jumătatea lunii viitoare.

„Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât înaintarea către Preşedintele României a propunerii privind eliberarea din funcţie, prin pensionare, începând cu data de 15.06.2021, a doamnei APOSTOLESCU SĂNDICA, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea, având gradul profesional corespunzător Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie”, se arată în hotărâre.

Procurorul Săndica Apostolescu şi-a început cariera în magistratură în anul 1993. A descoperit tainele profesiei la Parchetul de pe lângă Judecătoria Focşani, unde şi-a făcut stagiatura şi şi-a continuat apoi activitatea până în anul 2007, instrumentând, în special, infracţiuni din sfera judiciară.

Începând din luna iulie a anului 2007, procurorul Apostolescu şi-a continuat activitatea, timp de cinci ani, la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată – Biroul Teritorial Vrancea. Un an şi jumătate, aceasta a şi condus unitatea amintită anterior, structură cu un specific aparte şi cu cauze complexe.

Apoi, din anul 2012, Săndica Apostolescu s-a mutat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea, unitate în care îşi desfăşoară activitatea şi în prezent şi din care vrea să şi plece la pensie. În toată această perioadă, procurorul Apostolescu a instrumentat cauze ce au avut legătură, în special, cu infracţiunile de mică corupţie, fiind procuror desemnat în acest sens.

Pe viitor este posibil să mai auzim de procurorul Apostolescu, care nu exclude posibilitatea de a-şi continua activitatea într-un alt domeniu.

 

Colectivul « Monitorul de Vrancea » îi urează doamnei procuror Apostolescu pensie lungă şi mult succes în proiectele viitoare !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?