Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

Concurs pentru postul de director la Direcția pentru Cultură Vrancea

La un an de când Direcția Județeană pentru Cultură Vrancea a rămas fără director, iar conducerea a fost asigurată pe termen limitat cum s-a putut, Ministerul Culturii anunță că e timpul de concurs. Astfel, începând de luni, 10 mai, pe principiul cine mai dorește, cine mai poftește, pot fi depuse dosarele de concurs pentru funcţiile publice de conducere vacante de director executiv gradul II din direcțiile de cultură din 13 județe, printre care și Vrancea. Pe lista publicată apar totodată direcțiile din Bacău, Caraș-Severin, Călărași, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Giurgiu, Ilfov, Olt, Sibiu și Teleorman, dosarele putând fi depuse până pe 31 mai – la Compartimentul Resurse Umane din cadrul Ministerului Culturii.

Potrivit anunțului, selecţia dosarelor de înscriere va avea loc în maxim 5 zile lucrătoare de la data expirării termenului de depunere a dosarelor, după care, pe 14 iunie, va fi organizată proba scrisă, urmată de interviu, care va avea loc în maxim 5 zile lucrătoare de la data susținerii probei scrise. Cei interesați trebuie însă să îndeplinească o serie de condiții, cele specifice fiind legate de studiile universitare de licență absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă, studii universitare de master în domeniul administrației publice, management sau în specialitatea studiilor necesare ocupării funcției publice sau cu diplomă echivalentă, dar și minim 7 ani vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcției publice.

Funcția de conducere de la Direcţia pentru Cultură Vrancea a devenit vacantă în luna mai 2020, odată cu plecarea lui Traian Negulescu, care fusese pe post 7 ani, în urma câștigării unui concurs. Câteva luni, instituția nu a avut conducere, până în august 2020, când  Ministerul Culturii l-a detașat pe post pe Valentin Delcă, care până atunci condusese Direcţia pentru Cultură Sibiu. Detașarea opera pe o perioadă de 6 luni, însă în decembrie sibianul a solicitat încetarea raporturilor de muncă, astfel că ulterior, conducerea interimară a instituției a fost preluată de Dima-Artur Ghinea. Potrivit declarațiilor de avere postate pe site-ul instituției, cu tot cu directorul interimar, aici sunt 5 persoane angajate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?