Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

Handbal, juniori 1 – Returul seriilor Valoare, decisiv pentru intrarea în Turneul final!

  • Jocurile din Seria Valoare 2 vor fi la Buzău, în perioada 5-7 mai

Campionatul Național de handbal al juniorilor 1 își va desemna în săptămâna ce urmează calificatele în Turneul final. Imediat după Sărbătorile Paștelui, vor începe jocurile returului în seriile Valoare. CSM Focșani 2007, care face parte din Seria Valoare 2 va juca la Buzău, în Sala Liceului cu Program Sportiv Iolanda Balaș Soter alături de CSM București, LPS Buzău, CSS Craiova, CSS Medgidia și CSS Ploiești. Formația pregătită de Marius Partene și Iulian Neață va întâlni miercuri, 5 mai, de la ora 12:00, pe LPS Buzău, joi, 6 mai, de la ora 10:30 pe CSS Craiova iar vineri, 7 mai, de la ora 12:40, pe CSM București.

În turneul tur al Seriei Valoare 2, la Focșani, în Sala Polivalentă, CSM 2007 a câștigat toate cele trei partide: 36-28 cu LPS Buzău, 35-28 cu CSS Craiova și 24-28 cu CSM București. În toate meciurile echipa Focșaniului a fost lipsită de căpitanul și conducătorul de joc, Alexandru Golea, care a făcut entorsă în primele minute ale primului joc din turneu. La finalul turneului de la Buzău, primele două clasate vor merge în Turneul final. La fel se va întâmpla și în celelalte două serii Valoare. Regulamentul de organizare a Campionatului Național al juniorilor 1, prevede că vor urca în turneul final și două cele mai bune formații de pe locul al treilea. Înainte de începerea returului, una dintre acestea este CSM Focșani 2007, care poate promova cu condiția să repete rezultatale din Sala Polivalentă. Și care poate fi în această postură și la terminarea turneului de retur.

Formația focșăneană este alcătuită în cea mai mare parte din juniori 2, cărora li se alătură doi valoroși juniori 1. Unul dintre aceștia, Tiberius Toboșaru, este component al Lotului Național de Juniori al României, cu care a participat în perioada 21-18 aprilie, la stagiul de pregătire și jocurile cu echipa similară a Serbiei, la Turneu Severin. În stagiul la Turnu Severin care se încheie astăzi, a participat și Alexandru Golea, căpitanul CSM 2007 și conducătorul de joc al Naționalei României, dar cu Lotul de cadeți, care a avut, de asemenea meciuri de pregătire cu Serbia.

 

Focșaniul – pepinieră de handbaliști valoroși care joacă pentru CSM 2007!

          Alexandru Golea este produs al CSM Focșani 2007 care a construit, în ani, în propriul Centru de juniori, în cei patru ani de existență a acestuia, două echipe de juniori valoroase, ambele cu șanse foarte mari de a participa la turneele finale al campionatelor naționale din acest an. Și care a mai avut la Lotul Național de cadeți pe portarul Nikolas Vișan și propune echipei de Ligă Națională mai mulți jucători de perspectivă.

Este rezultatul unui program de dezvoltare a handbalului focșănean care a dat în timp echipei de Ligă Națională o serie importantă de handbaliști dintre care, acum, evoluează pentru CSM Focșani Mihăiță Miroiu, căpitan și golgeter al echipei, Valentin Mocanu, fost component al Naționalei de seniori a României, marcator în poarta Franței în preliminariile Campionatului European și valorosul portar Marius Cloșcă. S-au retras din activitatea competițională înaintea începerii actualei ediții de campionat – sau mai devreme, Petrică Vasilache, Iulian Neață, Robert Popa, Silviu Rotaru. Ultimii trei ocupându-se, la Centrul de juniori,  de formarea viitorul handbaliști ai Focșaniului. Și, cum se vede, și a unor viitori internaționali ai României. 

          Aparent, fără legătură cu subiectul comentariului: înainte de a-l termina am ascultat, la ”Românii au talent”, o domnișoară impresionantă prin tot ce a făcut și a spus pe scenă. Între altele, a spus că ”unii ar vrea să aibă propriul răsărit” și că ”pelerin prin lume, între nu și da, fiecare suflet are rana sa”. Inclusiv, zic, sufletul handbalului focșănean, rănit aiurea de unii care și-ar dori să fie stăpâni până și pe răsărit!                       

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?