Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Din cauza lipsei de programări, astăzi, centrul de vaccinare de la Odobești este închis

Coordonatorul centrului de vaccinare de la Odobești, dr. Grigore Hanță a anunțat că astăzi, centrul este închis din cauza lipsei de programări. De altfel, medicul spune că în această săptămână, programările pe platformă s-au redus drastic, ajungând la 12-13 persoane pe zi, astfel că „nu se justifică să ținem deschis 12 ore/zi cu plata integrală a medicilor, asistentelor, peronalului de suport. Marți s-a lucrat doar până la ora 14:00, și au fost vaccinați atât cei programați, cât și o parte din cei programați miercuri, iar pentru a utiliza și flacoanele desfăcute, au fost vaccinate și alte persoane interesate.

Miercuri centrul va fi închis, persoanele programate fiind reprogramate marți sau joi. Joi se va lucra. Am solicitat pe căile disponibile primarilor din zonă să facă liste cu doritorii de vaccinare, iar în funcție de numărul lor, voi solicita vaccinuri de la DSP. Totodată, primarii se vor preocupa de asigurarea transportului doritorilor la centrul de vaccinare, în zilele stabilite de comun acord. Nimic nu se poate realiza fără implicarea autorităților și cu o bună organizare, comunicare și sincronizare‟ a precizat dr. Hanță Grigore, coordonatorul centrului de vaccinare Odobești.

Informația ne-a fost confirmată și de dr. Janina Lazăr, directorul adjunct al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vrancea, care a explicat că „centrul este închis doar temporar pentru că nu au avut solicitări. Este singurul centru la care am întâlnit o situație de genul acesta. (…) Chiar și cei care fac rapelul pot întâzia cu vaccinarea o zi sau două, fără niciun fel de problemă‟. De altfel, medicul epidemiolog a mai spus că „ne vom deplasa în sate, și cu ajutorul primarilor, vom vaccina oamenii la ei în sat. Astăzi (marți – n.r.)am făcut o vaccinare în teritoriu de probă, să vedem cu se pretează, am fost la Soveja. Primarul de acolo, împreună cu primarul de la Câmpuri și primarul de la Vizantea Livezi s-au organizat, au adus oamenii acolo unde am identificat spațiul pentru vaccinare și urmează să facem această acțiune din sat în sat. Vom începe cu satele de la munte și vom continua cu cele de la șes‟.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?