Ediția: Miercuri 1 Mai 2024. Nr. 6615
Ediția: Miercuri 1 Mai 2024. Nr. 6615

GALERIE FOTO: De Ziua Limbii Engleze, examene Cambridge la Școala „Duiliu Zamfirescu” din Focșani

A devenit o obișnuință în ziua de astăzi ca, alături de CV, candidaţilor la angajare în majoritatea companiilor românești și străine să li se pretindă și depunerea unui certificat ce atestă cunoaşterea limbii engleze la un nivel bun sau chiar foarte bun.

Venind în întâmpinarea acestor exigențe ale pieții muncii și în scopul completării studiului de la clasă, la inițiativa profesoarei Iulia Prescornițoiu au fost organizate în zilele de 23-24 aprilie examenele KET, PET, FCE, atât pentru elevii de gimnaziu, cât și pentru cei de liceu. Astfel, 23 de elevi de la diferite instituții de învățământ din Focșani au avut posibilitatea să-și testeze cunoștințele de limba engleză chiar în ziua în care se sărbătorește la nivel mondial „Ziua Limbii Engleze”.

Candidații au susținut proba scrisă a examenului pe laptop-uri, probă la care au fost puși în situația de a răspunde la un email al unui coleg, au realizat o scrisoare, un articol sau un eseu. În cadrul probei orale, examinatorii le-au testat capacitatea de interacțiune socială: elevilor le-au fost expuse diferite imagini pe care trebuiau să le descrie, punând totul într-un context logic, corect exprimat. Examenele s-au organizat în prezența managerului Centrului European de Examinare Cambridge din Romania, domnul Cătălin Bădănău.

„Educația și educarea copiilor noștri trebuie să primeze, indiferent de situația politică, sanitară, economică. Este îmbucurător faptul că, pe de o parte, autoritățile au înțeles că este esențial ca activitatea de evaluare să continue fără întrerupere în instituțiile școlare, astfel oferind oportunitatea elevilor de a-și dovedi cunoștințele acumulare pe perioada anului școlar. Pe de altă parte, aici la Focșani, este de referință relația dintre managementul Școlii Gimnaziale „Duiliu Zamfirescu”, părinți și elevi. Apreciez în mod deosebit eforturile d-nei prof. Iulia Prescornițoiu, care având o experiență vastă la catedră, reușește de fiecare dată să obțină, prin elevii dumneaei, rezultate foarte bune.

Datorită cadrului european comun de referinţă pentru limbi străine structurat foarte clar pe niveluri de competență, elevii din întreaga Europă, aș spune chiar din lume, au obiective și standarde comune în ceea ce privește evaluarea cunoștințelor de limbi străine. Prin examenele Cambridge organizate la Școala Gimnazială „Duiliu Zamfirescu”, le urez candidaților bun venit în această comunitatea internațională și îi felicit pentru decizia de a obține acest pașaport lingvistic – certificatul Cambridge, recunoscut în majoritatea țărilor din întreaga lume”, a declarat domnul Cătălin Bădănău, Manager EECentre.

Certificatele Cambridge ajută la admiterea într-o universitate străină sau la primirea unei burse, reprezentând cel mai bun mod de evaluare deoarece indică exact și cu obiectivitate stadiul de cunoaștere a limbii engleze, fiind și o modalitate excelentă de a obișnui elevii cu rigorile unor examene internaționale. Numărul din ce în ce mai mare de candidați, atât de la gimnaziu, dar și de la liceu, arată că noile generații au înțeles cât de valoros este acest certificat în portofoliul personal, atunci când își încep o carieră”, a subliniat directorul școlii, prof. Mitrița Dumitrache.

Celor interesați le reamintim că, și în viitor, la Școala Gimnazială „Duiliu Zamfirescu” din Focșani, se vor organiza examenele Cambridge (în luna iunie a acestui an vor avea loc examenele CAE). Pentru condiții de examinare cât mai sigure, s-au implementat măsuri de siguranță sanitară care includ distanțarea fizică. Astfel, fiecare sesiune funcționează cu un număr de locuri redus, iar înscrierile sunt deschise până în momentul în care locurile disponibile se ocupă. Mai multe informații se pot obține la adresa de email: prescornitoiui@yahoo.com, prof. Iulia Prescornițoiu.

A consemnat Gabriela Harea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?