Ediția: Vineri 21 iunie 2024. Nr. 6654
Ediția: Vineri 21 iunie 2024. Nr. 6654

Bugetul județului Vrancea a fost aprobat

Consiliul Județean Vrancea a aprobat azi, în ședință ordinară, bugetul județului Vrancea pe anul 2021. Peste 493,5 milioane de lei este propunerea de buget a UAT Vrancea și instituții subordonate pentru anul 2021. Suma amintită mai sus cuprinde totalul veniturilor de la secțiunea de funcționare (178.400.000 lei), totalul veniturilor de la secțiunea de dezvoltare (227.956.000 lei), dar și excedentul bugetar al anului 2020 care este în valoare de 87.218.562 lei. Cea mai mare sumă, respectiv 227.956.000 lei, va fi alocată pentru continuarea unor proiecte de investiții în infrastructura județeană. Este vorba de reabilitarea și modernizarea unor drumuri, reabilitarea și construirea unor poduri, reabilitarea unor clădiri de patrimoniu sau finalizarea proiectului Vrancea Curată, acestea fiind investiții aflate în derulare, inițiate de fostul președinte Marian Oprișan.

Astfel, UAT Vrancea va primi 105 milioane de lei subvenții de la bugetul de stat, din care cea mai mare sumă, respectiv 89 milioane de lei, va merge pentru continuarea proiectelor finanțate prin PNDL. De reținut că administrația județeană are în derulare 32 de obiective de investiții finanțate de la Guvernul României, în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL 2), în valoare totală de 239.594.683 lei. Este vorba despre reabilitarea și modernizarea mai multor drumuri județene, de pe tot cuprinsul județului Vrancea. Totodată, Consiliul Județean Vrancea va avea în bugetul pe acest an suma de 120,6 milioane de lei, bani primiți de la Uniunea Europeană pentru derularea unor proiecte finanțate prin programele UE. De reținut că cel mai mare proiect este „Extinderea și modernizarea sistemului de alimentare cu apă și canalizare, Județul Vrancea – etapa a II-a”, unde finanţarea este asigurată prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020, valoarea totală a investiției fiind de 941 milioane de lei, respectiv 207 milioane de euro.

Totodată, Consiliul Județean Vrancea are în derulare lucrările de execuție la patru drumuri județene, finanțate prin Programul Operațional Regional. Valoarea totală a acestor patru investiții este de aproximativ 238 milioane de lei, adică aproximativ 52 milioane de euro, de care vor beneficia peste 90.000 de locuitori ai județului Vrancea. „Este un buget realist și echilibrat, bazat pe susținerea investițiilor majore, pe finalizarea celor existente și demararea unor proiecte noi de dezvoltare a județului. În același timp am redus cheltuielile, pentru că avem datoria să fim responsabili în ceea ce privește banul public și prioritatea este aceea de a dezvolta județul Vrancea”, a declarat președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma.  În urma dezbaterilor, proiectul de hotărâre privind aprobarea bugetului pentru anul 2021 a fost aprobat cu unanimitate de voturi.

Consilierii județeni au adoptat astăzi și alte proiecte de hotărâri importante pentru dezvoltarea județului. Este vorba depre continuarea demersurilor în vederea înființării unui parc industrial în comuna Garoafa, prin adoptarea unor hotârâri privind ”Înființarea societății Parc Industrial Vrancea S.R.L.” și ”Preluarea din domeniul public al comunei Garoafa în domeniul public al județului Vrancea și administrarea Consiliului Județean Vrancea, a imobilului teren, în suprafață de 474.574 mp, situat în comuna Garoafa, T57, P231, județul Vrancea, pentru realizarea unui parc industrial”.

Alte trei hotărâri care vizează modernizarea drumurilor județene au primit votul aleșilor județeni, privind aprobarea documentațiilor tehnico-economice pentru obiectivele de investiție: „Modernizare infrastructură rutieră de drum județean 204E dintre localitățile Mirceștii Noi-Ciușlea-Străjescu-Doaga-DN24”, „Lucrări de construire trotuare şi accese în proprietăți aferente obiectivului de investiţie: Modernizarea infrastructurii rutiere de drum judeţean dintre localităţile Gologanu – Slobozia Ciorăşti -Coteşti, cu conectivitate directă la reţeaua TEN-T” și ,,Modernizare DJ 205 N sector Intersecție DJ 205 B- Jariștea- Scânteia, km 4 +000-km 11+200, L=7, 20 km. județul Vrancea”.

Tot astăzi a fost aprobat și un proiect de hotărâre privind acceptarea ofertei de donație a terenului și casei ce au aparținut scriitorului Duiliu Zamfirescu din comuna Vârteșcoiu, declararea ca bun de uz și de interes public județean și includerea în domeniul public al județului Vrancea, în vederea consolidării și restaurării și transformării în Casa Memorială Duiliu Zamfirescu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?