Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

Cum să îmbunătățiți durata de viață a bateriei Apple Watch

Durata de viață a bateriei pe Apple Watch s-a îmbunătățit în decursul anilor, dar ceasul inteligent necesită în continuare o încărcare în fiecare zi – indiferent dacă purtați un nou Seria 6, SE sau un model mai vechi, precum Seria 3.

Actualizările continuă să îmbunătățească eficiența Apple Watch, ajutându-vă să obțineți puțin mai mult decât cele 18 ore de viață sugerate ale bateriei, dar există o mulțime de lucruri pe care le puteți face pentru a menține ceasul inteligent Apple alimentat mai mult timp.

Dacă descoperiți că Apple Watch nu rezistă suficient, iată cele mai bune modalități de a îmbunătăți durata de viață a bateriei pe smartwatch.
Ce este bateria Apple Watch?
Cel mai important lucru de știut despre durata de viață a bateriei este că totul este relativ; ați putea înregistra un antrenament care descarcă bateria într-o clipă sau ați putea purta ceasul toată ziua fără să-l verificați și va rezista mai mult.

Acestea fiind spuse, Apple oferă o recomandare generală care se aplică pentru Seria 6, Seria SE, Seria 5, Seria 4 și Seria 3: 18 ore de viață a bateriei după o încărcare peste noapte.
Cât de des trebuie să încărcați Apple Watch?
Din testarea tuturor generațiilor Apple Watch, ecuația a rămas la fel – acesta este un ceas inteligent pe care va trebui să îl încărcați la un moment dat în fiecare zi.

Fie că este lângă telefonul dvs. pe durata nopții, fie pe birou după un antrenament zilnic, depinde în totalitate de dvs.
Cât durează să se încarce Apple Watch?
Pentru Seria 5, Seria 4 și Seria 3, Apple estimează că durează două ore până când se încarcă ceasul, atingând punctul de 80% după 90 de minute pe cablul magnetic de încărcare.

Cu noua Serie 6, ar trebui să dureze 90 de minute (1,5 ore) pentru a ajunge de la 0 la 100%. Pentru seria SE 2, aceasta încetinește până la 2 ore pentru a obține o încărcare completă.
Cum să verificați durata de viață a bateriei pe Apple Watch
Iată toate modurile în care puteți vizualiza bateria Apple Watch:

● Glisați în sus pe fața ceasului pentru a accesa Centrul de control și a vedea procentajul bateriei.
● Pe unele fețe de ceas, puteți adăuga o complicație a bateriei.
● Pe un iPhone, puteți adăuga un widget pentru baterie pentru a afișa procentajul bateriei unui Apple Watch conectat.
● Când Apple Watch se încarcă în modul Noptieră, pur și simplu apăsați pictograma verde de încărcare pentru a verifica procentajul bateriei.
Cum să economisiți bateria pe Apple Watch

1. Reduceți culoarea
Există un motiv pentru care interfața Apple Watch folosește un fundal negru: este mai eficientă din punct de vedere energetic pentru afișajul AMOLED al dispozitivului.

Unele dintre fețele ceasului, totuși, precum Mickey Mouse sau Activity, folosesc o mulțime de culori vibrante și, ulterior, consumă mai mult bateria.

Deoarece watchOS vă permite să creați o mână de fețe de ceas personalizate pe care să le puteți glisa cu ușurință, ar trebui să configurați o față simplă de ceas neagră. Există câteva fețe minimaliste, cum ar fi Numerals și X-Large, care sunt perfecte pentru acest lucru.

2. Dezactivați modul de afișare întotdeauna activat
Aceasta se aplică în mod evident pentru Apple Watch Series 5 și Series 6 (nu pentru SE), care susțin capacitatea de a menține ecranul pornit în orice moment. Cu toate acestea, problema este că păstrarea afișajului pornit va avea un anumit impact asupra bateriei.

Dacă nu aveți nevoie sau nu doriți să utilizați acel mod de pornire permanentă, accesați setările de pe ceas, accesați Afișare și luminozitate și atingeți Întotdeauna activat pentru a activa sau dezactiva funcția.

3. Dezactivați funcția Wake on Wrist Raise
La modelele pre-Seria 5 și 6, Apple Watch folosește giroscopul și accelerometrul pentru a porni instantaneu afișajul pentru o vizualizare simplă, ori de câte ori ridicați încheietura mâinii.

Din păcate, aceasta înseamnă că, de fiecare dată când ridicați încheietura, afișajul se va activa. Ca atunci când vizionați un film, sau ridicați mâna sau vă întindeți. Și de fiecare dată când se întâmplă, durata de viață a bateriei se reduce.

Puteți pune capăt acestui lucru accesând Setările și dezactivând funcția Wake on Wrist Raise. Apoi, va trebui să atingeți ecranul sau un buton de fiecare dată când doriți să activați afișajul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?