Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Niciun spațiu temporar de sacrificare a mieilor nu este autorizat în Vrancea

Nicio primărie din Vrancea nu a fost interesată să amenajeze un spațiu temporar pentru sacrificarea mieilor înainte de sărbătorile pascale din acest an. Reprezentanții Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Vrancea au arătat că au fost transmise adrese către primăriile din județ, dar și către crescătorii de animale prin care erau prezentate toate informațiile referitoare la amenajarea acestor spații temporare de sacrificare a mieilor însă nimeni nu a solicitat autorizarea unui asemenea spațiu. În aceste condiții, vrâncenii care vor carne de miel pentru masa de Paște, vor putea face cumpărături doar la magazine sau de la boxele de carne din Piața Moldovei. Carnea de miel va fi inscripționată cu ștampila care să ateste că animalul a fost sacrificat doar în unităţi de abatorizare autorizate sanitar veterinar pentru schimburi intracomunitare pentru sacrificarea de ovine. În județ sunt trei asemenea abatoare, la Mândrești, Gologanu, respectiv Homocea.

Potrivit DSVSA, loturile de carne de miel sunt livrate din abatoare însoţite de certificat sanitar-veterinar; depozitarea şi comercializarea cărnii de miel trebuie să se realizeze în spaţii adecvate, cu asigurarea temperaturii şi stării de igienă corespunzătoare; respectarea pe timpul transportului a temperaturilor pentru carnea de miel în stare refrigerată sau congelată.

Reamintim că, în această perioadă, inspectorii DSVSA Vrancea în colaborare cu reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Vrancea efectuează controale în trafic asupra transporturilor de animale pentru verificarea condițiilor de igienă, a dezinfecției și a documentelor de autorizare sanitar veterinar a mijloacelor auto utilizate pentru transportul animalelor; pentru verificarea documentelor însoțitoare ale animalelor, respectiv a certificatelor veterinare care să ateste sănătatea mieilor şi documente care să cuprindă informaţii despre lanţul alimentar. De asemenea, controalele oficiale tematice în spaţiile şi locurile în care se comercializează peştele şi produsele din pescuit vor fi intensificate în perioada 23 – 25.04.2021, cu ocazia sărbătorilor religioase.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?