Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632
Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632

Colegiul Tehnic Auto somat să achite factura pentru lucrările la Sala de Sport. Este rezultatul majorității PNL-USR-Plus din Consiliul Local

Colegiul Tehnic Auto Traian Vuia este somat de constructor să achite factura restantă pentru lucrările executate la sala de sport. Factura emisă încă din luna februarie nu a putut fi achitată de către unitatea de învățământ deoarece consilierii majorității PNL-USR-Plus nu au aprobat proiectele de hotărâre prin care erau alocate sumele necesare din creditul contractat de municipalitate în cursul anului trecut. Valoarea facturii depășește 1,09 milioane lei, pentru lucrările efectuate pe parcursul a trei luni, iar constructorul avertizează că, dacă banii nu vor fi achitați în termen de 15 zile, va fi introdusă cererea privind ordonanța de plată la instanța competentă. În acest context, conducerea unității școlare a solicitat Primăriei să fie discutată această problemă la ședința extraordinară din 9 aprilie.

Această situație putea fi evitată dacă majoritatea consilierilor PNL-USR-Plus ar fi votat cu gândul la interesele focșănenilor și nu la ordinele șefilor de partid. Proiectul de hotărâre privind alocarea banilor pentru continuarea lucrărilor la Sala de sport de la Colegiul Tehnic Auto a fost propus de trei luni de zile pentru aprobarea în ședințele Consiliului Local însă de fiecare dată a fost respins de majoritatea PNL-USR-Plus pe motiv că nu sunt de acord cu folosirea banilor din creditul contractat de municipalitate tocmai pentru investițiile din Focșani. O atitudinea distructivă pentru că s-a ajuns la blocarea investițiile aflate în derulare la nivelul municipiului Focșani. Însă niciun argument rațional nu contează pentru PNL-USR-Plus.

Primarul Cristi Misăilă face încă o încercare pentru deblocarea investițiilor la ședința extraordinară a Consiliului Local din 9 aprilie, unde reintroduce pe ordinea de zi proiectele de hotărâri referitoare la finanțarea investițiilor aflate în derulare la nivelul Focșaniului. Este vorba despre repartizarea banilor din excedentul bugetar al anului trecut și banii din creditul contractat de municipalitate în 2020. Conform proiectului de hotărâre, din credit ar urma să fie utilizată o sumă de 18,1 milioane lei, propusă pentru investițiile care trebuie finanțate din fonduri proprii.

În acest lot se află proiectele „Reabilitare și extindere Parc Nicolae Bălcescu”, „Reabilitare și modernizare Piațetă Teatru și Milcov”, „Lucrări de recondiționare și modernizare terenuri sport ce aparțin Liceului Sportiv și demolare gradene”, „Sală de sport multifuncțională la Grupul Școlar Auto din Focșani”, „Reabilitare locuri de joacă existente în patrimoniul UAT Focșani”.

În ceea ce privește banii care pot fi folosiți din excedentul bugetar este vorba despre sume pentru finalizarea lucrărilor la blocurile de pe strada Măgura, pentru începerea lucrărilor la locurile de joacă pentru copiii de la Creșele 1 și 7, dar și pentru racordarea la rețelele de alimentare cu apă și canalizare a locurilor de joacă din municipiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?