Ediția: Luni 3 iunie 2024. Nr. 6640
Ediția: Luni 3 iunie 2024. Nr. 6640

Focșănean reținut pentru trafic de droguri, plasat de instanță în arest la domiciliu

Un focșănean reținut miercuri de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) Vrancea în urma a două percheziții, a fost plasat ieri în arest la domiciliu. Acesta fusese prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă, fiind acuzat că, din anul 2019 și până în prezent, ar fi procurat droguri din afara țării, atât pentru consum propriu, cât și pentru comercializare. De altfel, la perchezițiile de miercuri au fost găsite și ridicate aproximativ 10 grame cannabis, 1.100 de lei, precum și mai multe telefoane mobile. Bărbatul a fost trimis în judecată chiar luna aceasta într-un dosar similar, în care se afla sub control judiciar.

Respinge ca neîntemeiată propunerea de arestare preventivă a inculpatului H. E. formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție- DIICOT- BT Vrancea. … dispune luarea măsurii arestului la domiciliu faţă de inculpatul H. E. pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 01.04.2021 şi până la data de 30.04.2021 inclusiv. … impune inculpatului obligația să nu părăsească imobilul de domiciliu, fără permisiunea judecătorului de drepturi și libertăți şi să se supună restricţiilor stabilite de acesta. … pe durata arestului la domiciliu inculpatul are următoarele obligaţii: să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată, după caz, ori de câte ori este chemat; – să nu comunice cu inculpatul D. A. și nici cu martorii din cauză. Inculpatul poate părăsi imobilul de domiciliu pentru prezentarea în faţa organelor judiciare la chemarea acestora. Dispune punerea în libertate a inculpatului reținut, în vederea executării măsurii preventive a arestului la domiciliu, dacă nu este reţinut/ arestat în altă cauză. Cu drept de contestaţie, în termen de 48 ore de la comunicare”, se arată în încheierea instanței.

Conform unui comunicat al IPJ Vrancea, „din cercetări a reieșit că, începând din anul 2019 și până în prezent, un bărbat, din municipiul Focșani, ar fi procurat droguri din afara țării, atât pentru consum propriu, cât și pentru comercializarea către alte persoane”. Au fost puse în executare 5 mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la sediul D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Vrancea, pentru audieri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?