Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617
Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO: Jandarmii vrânceni şi-au prezentat bilanţul


   Jandarmii vrânceni și-au prezentat ieri, bilanțul. Activitatea a avut loc la sediul Cercului Militar, unde au fost prezenți și prefectul Cătălin- Kanty Popescu,  inspectorul general al Jandarmeriei Române, colonel dr. Mircea Olaru, și reprezentanți ai structurilor Ministerului Administrației și Internelor din județ.
   Activitatea unității s-a axat pe creșterea gradului de siguranță al cetățenilor, creșterea încrederii acestora în instituție și în capacitatea sa de răspuns la solicitările primite, prin executarea cu responsabilitate și profesionalism a misiunilor și atribuțiilor în ce privește segmentul ordinii publice. Pe linia activității de prevenire, derulată în școlile și liceele din județ, jandarmii au desfășurat 93 acțiuni anul acesta, față de 81 în 2011, pentru prevenirea comportamentului deviant. De asemenea, jandarmii au constatat 66 infracțiuni, față de 50 în 2011, întocmind 48 dosare, față de 44 în anul precedent, cu 68 de autori prinși, față de 48 în 2011. Infracțiunile constatate în comun cu poliția au cunoscut o scădere în cursul anului- 240 față de 274 în anul precedent.
   Numărul sancțiunilor contravenționale aplicate a crescut comparativ cu 2011, respectiv 3.133 față de 2.596. O creștere însemnată a fost înregistrată și pe linia executării mandatelor de aducere, fiind primite spre executare 445 de mandate, față de 96 în anul precedent. Începând cu 07 februarie, prefectul județului Vrancea a solicitat intervenția jandarmilor din cadrul unității, inclusiv a Grupării Mobile Bacău, pentru sprijinirea cetățenilor afectați de ninsorile abundente.

Trei jandarmi au demisionat

   Anul acesta au trecut în rezervă 3 subofițeri prin demisie, iar un subofițer a fost clasat inapt serviciu militar. Au fost încadrați 3 subofițeri din promoția 2012 a Åžcolilor Militare de Subofițeri Jandarmi. „Cea mai importantă realizare în domeniu o constituie participarea personalului unității în misiuni internaționale, care a consolidat cunoștințele și experiența acestora, oferind totodată suport motivațional pentru întregul personal. Evidențiem participarea locotenentului Roșu Cristinel în Afganistan, la misiunea de pregătire a forțelor de poliție afgane, iar în prezent alți doi subofițeri participă la același tip de misiune”, transmit jandarmii vrânceni.
   Pentru anul 2013, jandarmii și-au propus să acționeze pentru creșterea gradului de siguranță a cetățenilor, cunoașterea și aplicarea fermă a legislației în domeniu și continuarea promovării imaginii Jandarmeriei. Totodată, ei vor să continue activitatea de formare profesională a personalului prin cursuri, dar și atingerea nivelului de dotare și înzestrare a structurilor operative conform cerințelor și normelor în vigoare. „În perioada următoare, jandarmii vrânceni vor continua eforturile pentru creșterea gradului de siguranță pentru cetățeni prin protejarea persoanelor și a patrimoniului public și privat, siguranță stradală în mediul urban și rural, precum și al îndeplinirii în foarte bune condiții a sarcinilor ce ne revin în contextul amplificării urmărilor negative determinate de criza economică și financiară, ale dezastrelor naturale, dar și al evoluției situației operative în zona de responsabilitate”, se arată într-un comunicat al IJJ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?