Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

Arest la domiciliu pentru bărbatul prins în afara municipiului Adjud cu 60.000 de țigarete netimbrate

Bărbatul din Constanța care în weekend a fost prins în afara localității Adjud cu țigări de contrabandă este „consemnat” la domiciliu. Reținut inițial pentru 24 de ore, constănțeanul de 55 de ani a fost prezentat astăzi instanței cu propunere de arestare preventivă sub acuzația de contrabandă, însă judecătorii au respins cererea. În schimb, magistrații au dispus arestarea inculpatului la domiciliul său din Constanța, pe o perioadă de o lună. În paralel, țigările au fost indisponibilizate, dar și mașina cu care erau transportate, iar ancheta continuă.

Impune inculpatului N. D. obligaţia să nu părăsească imobilul situat în județul Constanţa, fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza. …pe durata măsurii arestului la domiciliu, inculpatul are următoarele obligaţii: a) să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat; b) să nu comunice cu alţi participanţi la comiterea infracţiunii sau cu martorii. …stabileşte ca organ de supraveghere pentru inculpat IPJ Constanța – Biroul Supravegheri Judiciare, prin formaţiunea de poliţie competentă teritorial”, se arată în încheierea judecătoriei, care poate fi contestată în termen de 48 de ore.

Bărbatul a fost oprit duminică dimineață în trafic de polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Adjud – Compartimentul Rutier, în afara municipiului, iar în urma verificării autoturismului pe care acesta îl conducea, în portbagaj și în habitaclu au fost descoperite mai multe cartușe de țigări provenite din contrabandă. Potrivit IPJ Vrancea, în total au fost ridicate aproximativ 60.000 de țigarete netimbrate, în vederea continuării cercetărilor. De menționat că bărbatul are deja o condamnare pe fond într-un dosar similar, sentința fiind de 4 ani și 6 luni închisoare, la care s-au adăugat alte 1.094 zile închisoare dintr-o pedeapsă mai veche. În acel dosar, constănțeanul s-a aflat sub control judiciar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?