Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

Fotbal, Liga a III-a – Un alt meci al adevărului după cel de la Însurăței!

  • CSM Focșani 2007 – Suporter Club Oțelul Galați, sâmbătă, 27 martie 2021, Stadionul Milcovul

Fotbaliștii seniori ai Focșaniului au reușit, în etapa trecută, la Însurăței, o victorie pe care puțini o anticipau. Au câștigat meciul cu liderul la zi al seriei a 2-a a Ligii a III-a, Dacia Unirea Brăila, echipă ce părea lansată fără obstacole pentru ocuparea primului loc și calificarea la barajul pentru promovare. O formație care bătuse pe Milcovul, în toamnă, cu o lejeritate dezarmantă. În derbiul din retur cu focșănenii, brăilenii au prezentat o formulă de echipă cu mulți fotbaliști cu ani de stagiu în Liga I sau în Liga a II-a, dintre care se distingeau două mari promisiuni, la vremea lor, ale fobalului din România – Raphael Stănescu și Patrick Petre.

Cum a fost se știe! CSM 2007 a făcut un joc bun, pragmatic, orientat spre poartă mai mult decât în alte meciuri și a marcat de trei ori. Am făcut un recurs la derbiul etapei trecute pentru a releva o posibilă abordare de gazde a întâlnirii de sâmbătă, de pe Milcovul, un alt derbi, cel dintre CSM 2007 și Oțelul Galați. Oaspeții au o formație cam de calibrul Brăilei și privesc, de la înălțimea liderului cu 28 de puncte, plutonul urmăritoarelor dintre care, în mod realist privind lucrurile, nici una nu-i poate crea emoții că ar putea-o opri în drumul spre baraj. Și poate, spre promovarea în Liga a II-a, pe care o încearcă fără folos de câțiva ani.

Cu autoritatea echipei care își cunoaște forța de joc și dorința de merge fără emoții până la finalul returului, Oțelul va veni la Focșani să câștige. Oțelarii, în varianta lor de după reînființare, nu prea au avut viață ușoară cu focșănenii, care i-au cam întrecut de câte ori i-au prins! Cele mai recente confruntări dintre CSM 2007 și Oțelul au fost în toamna lui 2020, de două ori, la Galați. O dată, în Cupa României au câștigat focșănenii, a doua oară, la mai puțin de două săptămâni distanță, a fost meci egal după un penalty făcut cadou de oaspeții care aveau 1-0 în aproape de final. Datele problemei în poziționarea celor două grupări nu s-a modificat esențial de atunci până acum.

          Altfel spus, dacă focșănenii vor respecta tradiția, vor juca la victorie pe care o pot obține. Într-o asemenea variantă ar râmâne, deși cu șanse reduse, în ecuația calificării la baraj. Chiar dacă ar câștiga, Focșaniul ar avea nevoie de împlinirea mai multor dacă pentru a termina returul pe unul dintre primele două locuri, care nu ar însemna în mod automat promovarea. Însă o victorie focșăneană ar arăta încă un adevăr după cele relevat la Însurăței, vinerea trecută: CSM 2007 este o echipă de top în seria a 2-a a Ligii a III-a. După care, cine știe de unde sare iepurele cu cadoul de Paști pentru ea!     

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?