Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Răcoasa. Continuă lucrările de refacere a infrastructurii locale

Primăria Răcoasa va relua lucrările la mai multe obiective de investiții în infrastructură. Este vorba de  proiectele: modernizarea sistemului de alimentare cu apă din localitate; construirea de trotuare în satul Varnița, construirea unei săli special amenajată pentru ședințele Consiliului Local. În cazul proiectului de modernizare a sistemului de alimentare cu apă din localitate, valoarea adjudecată a investiției este de 1,1 milioane de lei. Lucrările de execuție includ modernizarea sistemului de alimentare cu apă în comună Racoasa, satele Mărăști, Răcoasa, Verdeași Varnița. În zona Răcoasa la rezervor Dealu lui Budui vor fi captate 4 izvoare de suprafață, iar în satul Verdea va fi montat un un rezervor de înmagazinare suprateran  de 100 mc care se va echipa atât electric cât și hidraulic. În satul Varnița va fi montat un rezervor de înmagazinare suprateran cu o capacitate de 60 mc care se va echipa atât electric cât și hidraulic.

Primăria Răcoasa mai are în derulare proiectul privind construirea de trotuare în satul Varnița. Valoarea investiției este de aproximativ 800 de mii de lei, iar finanțarea este asigurată prin Programul Național de Dezvoltare Rurală – PNDR 2014 – 2020, Axa Leader GAL Țara Vrancei, Măsura M4/6B Dezvoltarea satelor. Astfel, vor fi realizați 4,8 kilometri de trotuare destinate traficului pietonal, de o parte și de alta a DN 2 L, situate în intravilanul localității Varnița.

          De asemenea, Primăria Răcoasa va construi o sală special amenajată pentru ședințele Consiliului Local. Valoarea investiției este estimată la 714 mii lei. Construcția va avea regim de înălțime parter și va avea următoarele spații funcționale: Sală de ședințe; Hol; Magazie; Oficiu; Grup sanitar bărbați; Grup sanitar femei; Centrală termică. De reținut că autoritățile locale din Răcoasa mai au în derulare proiectul privind modernizarea Școlii Gimnaziale Răcoasa denumit „Creșterea eficienței energetice a Școlii Gimnaziale Răcoasa“, în valoare de 1,3 milioane lei.

Sursa foto: Facebook/Primăria Comunei Răcoasa

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?