Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Proiectul Centrului de Științe de la Colegiul Unirea revine în Consiliul Local Focșani

Consilierii locali vor discuta, miercuri, aprobarea indicatorilor tehnico economici pentru proiectul Centrului de Științe Aplicate de la Colegiul Unirea dar și predarea amplasamentului către Compania Națională de Investiții pentru demararea lucrărilor. Cele două proiecte de hotărâre sunt propuse de primarul Cristi Misăilă, care anexează corespondența purtată cu oficialii CNI pentru ca proiectul de la Colegiul Național Unirea să devină realitate. În cazul proiectului de hotărâre referitor la aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „Reablitare, modernizare, extindere și dotare Centru de științe aplicate – Colegiul Național Unirea” se menționează că acesta este întocmit pe baza documentație tehnice transmise de CNI. Este vorba despre devizul general al lucrării, conform standardelor legislative, care a fost înregistrat la Primăria Focșani în 25 februarie, la o zi după ce consilierii locali PNL-USR au votat un proiect de hotărâre privind indicatorii tehnico economici.

Încă de la ședința respectivă s-a precizat că proiectul inițiat de consilierii PNL-USR nu respectă normele legale. În primul rând nu exista un deviz al investiției, asumat de CNI. Singurul document tehnic depus la proiectul de hotărâre era un deviz tehnic semnat de consilierii locali focșăneni. Mai mult, conform Codului Administrativ, deși consilierii locali pot iniția proiecte de hotărâre, doar primarul poate propune spre aprobarea documentații tehnice. Este și normal acest lucru deoarece edilul este conducătorul Primăriei, instituție care poate încheia un contract conform legislației pentru realizarea acestor documentații tehnice.

Al doilea proiect de pe ordinea de zi a ședinței de miercuri, 10 martie, se referă la aprobarea predării către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației prin Compania Națională de Investiții „C.N.I.” S.A. a amplasamentelor și asigurarea condițiilor în vederea executării obiectivului de investiții „Reablitare, modernizare, extindere și dotare Centru de științe aplicate – Colegiul Național Unirea”. Acest proiect de hotărâre este inițiat în baza modelului de hotărâre comunicat de CNI. Totodată, precizăm faptul că finanțarea obiectivului de investiții solicitate se va realiza în corelarea cu alocațiile bugetare destinate subprogramelor din cadrul Programului Național de Construcții de iNteres Public sau Social derulat de CNI  în baza OG 25 din 2001 privind înființarea Companiei Naționale de Investiții CNI cu modificările și completările ulterioare, se arată în adresa transmisă de CNI.

Sursa foto: Facebook/Cornel Noana

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?