Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

FOTO! 221 de percheziții, în Vrancea și alte 33 de județe, vizând sute de diplome de studii, FALSIFICATE! Cu cât erau vândute documentele

221 de percheziții au avut loc în 34 de județe și în Bucureşti, la o grupare bănuită că ar fi  falsificat, prin contrafacere, diplome de studii și certificate de calificare profesională, pe care le-ar fi comercializat. Acțiunea s-a desfășurat într-un dosar penal al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de consituirea unui grup infracțional organizat, înșelăciune și fals material în înscrisuri oficiale, informează printr-un comunicat de presă, Poliția Română.

Conform sursei citate, din cercetări a reieşit că mai multe persoane s-ar fi organizat într-o grupare, care ar fi falsificat, prin contrafacere, diplome de studii şi certificate de calificare profesională, pe care le-ar fi comercializat.

În urma percheziţiilor au fost descoperite 346 de înscrisuri, reprezentând diplome de studii, certificate de absolvire, certificate de calificare profesională, suplimente, foi matricole, traduceri legalizate, licenţe de pescuit, autorizaţii de pescuit calcan şi atestate, susceptibile a fi contrafăcute, precum şi un revolver şi 59 de cartuşe cu bile metalice, deţinut ilegal.

Potrivit Hotnews.ro, care citează surse judiciare,  perchezițiile au fost făcute în București și în județele Vrancea, Arad, Arges, Bacau, Bihor, Bistrita Nasaud, Botosani, Braila, Brasov, Buzau, Calarasi, Caransebes, Cluj, Constanta, Covasna, Dambovita, Dolj, Galati, Harghita, Ialomita, Iasi, Maramures, Mehedinti, Mures, Olt, Prahova, Salaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timis, Tulcea, Vaslui.

Atestatele profesionale erau vândute cu 500 de lei, iar prețul pentru diplome de studii varia între 4.000 și 8.000 de lei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?