Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

Unitățile de învățământ din Focșani trec de luni în scenariul galben

Unitățile de învățământ din municipiul Focșani vor trece luni în scenariul doi (galben), și asta pentru că rata de infectare cu virusul SARS-CoV-2 a depășit 1/1.000 de locuitori. Informația ne-a fost confirmată de prof. Mitrița Dumitrache, directorul Școlii Gimnaziale Duiliu Zamfirescu‟ Focșani. „Conform ordinului după care lucrăm începând cu 8 februarie, trebuie să respectăm niște scenarii care sunt emise în funcței de coeficientul de îmbolnăvire. Până acum, noi am fost sub 1/1.000, de astăzi însă, gradul de incidență a trecut de 1/1.000, ceea ce ne obligă să trecem în al doilea scenariu.

 Ce presupune al doilea scenariu? Elevii din ciclul pre primar, primar și clasele a VIII-a, vor continua orele față în față, iar clasele a V-a, a VI-a și a VII-a vor face doar ore online până când se va schimba ceva. Nu este scenariul roșu, este galben. Acum, conform ordinului acestuia, avem scenariile 1, 2 și 3. Această măsură se aplică la toate UAT-urile care intră în gradul acesta de incidență, peste 1/1.000. Sunt mai multe unități din județul Vrancea. În această unitate nu a fost înregistrat niciun caz de covid în semetrul al II-lea. Am fi putut, conform acestei situații, la școala nostră să funcționăm în scenariul 1, dar ordinul este ordin, și va intra în vigoare de luni, ne-a spus prof. Mitrița Dumitrache, directorul Școlii „Duiliu Zamfirescu‟ Focșani.

O confirmare a venit și din partea directorului Liceului cu Program Sportiv Focșani, Sergiu Crăciun, care ne-a spus că elevii care vor veni la școală vor trebui să stea câte unul în bancă.

De altfel, reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Vrancea au precizat faptul că același scenariu se aplică și unităților de învățământ din localitățile vrâncene în care rata de infectare depășește 1/1.000 de locuitori. În acest moment, IȘJ Vrancea centralizează toate datele din teren, urmând ca luni să remită presei un comunicat cu privire la toate localitățile din Vrancea care vor intra în scenariul doi. Vă reamintim că scenariul doi presupune ca elevii din clasele a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a și a XI-a să facă doar ore online, în timp ce elevii din ciclul preprimar, primar și cei din clasele a VIII-a și a XII-a să participe fizic la ore.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?