Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Handbal, Liga Națională – La rând la victorie sunt focșănenii!

  • CSM Focșani 2007 – CSM București mâine, 26 februarie, de la ora 16:00, în Sala Giulești din Capitală, meci transmis în direct de TVR2

Campionatul Ligii Naționale de Handbal, care a făcut pauză din 4 februarie, când s-au disputat jocurile etapei a 17-a, se reia cu partidele care au loc, în runda a 18-a, vineri, 26 februarie și sâmbătă, 27 februarie, în Capitală, sub formă de turneu. CSM Focșani 2007 va întâlni mâine, de la ora 16:00, în Sala Giulești, pe CSM București, într-o partidă care va fi transmisă în direct de TVR 2.

În tur, la Sfântu Gheorghe, bucureștenii au câștigat cu 27-20, după ce la pauză aveau avantaj de doar un gol, 11-10. Meciul s-a debalansat în ultimele minute, dar maoi devreme focșănenii păreau a avea resurse suficiente pentru a termina cu un rezultat bun! Pentru CSM 2007 a urmat victoria din partida cu sucevenii și lunga serie de jocuri în care a fost declarată întrecută cu 10-0 la masa verde din cauza Covid 19! Partida de mâine îi găsește pe bucureșteni pe locul 4 cu 33 de puncte, iar pe focșăneni pe poziția a opta, cu 24 de puncte. Într-un clasament al adevărului meciurilor decise pe teren, probabil că distanța dintre cele două formații ar fi fost mult mai mică!

Dar acestea sunt speculații și echipa Focșaniului se raportează la realitatea de azi a clasamentului. Se află în zona play-off-ului, adică în zona obiectivului de performanță propus pentru actuala ediție de campionat și își prpoune să-și consolideze poziția. Pentru acesta are nevoie de victorii în toate jocurile care urmează, chiar dacă acestea sunt – cu o excepție – cu echipele de top ale campionatului.

Antrenorii Dalibor Cutura și Marko Isakovic pot conta în disputa cu CSM București de toți jucătorii cu excepția lui Ragea, accidentat – fisură de stern – în partida cu Dinamo București, din 4 februarie. Echipa este pregătită să se bată la victorie – atât cât poate fi menținută o echipă în parametri de performanță în condițiile unui campionat extrem de fragmentat! Bucureștenii ar putea fi mai bine intrați în stare de concurs, pentru că au avut în această săptămână meciul de la Atena, cu AEK din Cupa EHF. Au fost eliminați cu un gol primit în ultimele secunde de joc, au arătat o formă fluctuantă, dar mâine vor încerca să recupereze din deficitul de magine cu care s-au întors din Grecia printr-o victorie în întîlnirea cu CSM 2007.

În ultimele două jocuri directe, cele două formații și-au împărțit câștigul. A fost al focșănenilor în returul campionatului trecut, s-au impus în turul campionatului actual bucureștenii. Păstrând regula, ar urma la câștig CSM 2007. Nu doar că așa ar spune o statistică optimist din perspectivă focșăneană, ci pentru că, în acest moment, formația pregătită de Dalibor Cutura are argumente de valoare în plus celor ale echipei antrenate de frații Voica!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?