Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO: Terapia Bowen Focșani, starea de bine vine din interior!

În urmă cu aproxmativ trei ani, terapeutul Carolina Dumitriu a deschis un cabinet în Focșani dedicat Terapiei Bowen care „constă în aplicarea unor mișcări non-invazive, delicate și ușoare cu degetele asupra mușchilor și țesutului conjunctiv, fie direct pe piele, fie peste o îmbrăcăminte ușoară‟. Terapeutul Carolina Dumitriu spune că, inițial, a fost „un pacient al Terapiei Bowen, apoi, descoperindu-i beneficiile, am ales să fac și studiile în domeniu, la Cluj. Terapia Bowen este o formulă unică de reechilibrare neuromusculară, lucrând, în principal, prin intermediul sistemului nervos, atât asupra sistemului osos, cât și la nivel muscular‟, mai explică terapeutul Carolina Dumitriu.

De ce Terapia Bowen?!

Terapia Bowen este cunoscută în lume de cel puțin 40 de ani, iar în România de peste 15 ani. Terapia Bowen este indicată în cazul stărilor de nervozitate, anxietate, amețeli, depresie, dezechilibre hormonale și emoționale, stres și oboseală cronică, insomnii, migrene și dureri de cap, afecțiuni respiratorii, bronșite și astm, boli ale sistemului imunitar, sechele după accidente vasculare, alergii, rinite, enuresis (incontinența nocturnă la copii), afecțiuni ale organelor interne, probleme scheleto-musculare și articulare. „Noi, terapeuții, susținem colaborarea cu medicii pentru că tratamentele alopate merg bine cu terapia Bowen, fiind o terapie care fixează substanța activă și elimină toxinele prin hidratare. Îi încurajez pe pacienți să nu le fie frică și să meargă la medic, pentru că este foarte important și tratamentul alopat în cazul tensiunilor, al diabeticilor sau al diferitor afecțiuni de genul depresiilor acute, acolo unde nu putem întrerupe tratamentul în niciun caz‟, explică terapeutul Carolina Dumitriu.

Terapia Bowen: puterea de autovindecare a organismului

Cu ajutorul Terapiei Bowen, corpul intră într-o stare de relaxare care-i permite organismului să-și recapete echilibrul și armonia. „Nu este nici masaj, nici presopunctură. În Terapia Bowen sunt aplicate niște apăsări ușoare, non-invazive, prin care se accesează anumiți centri principali. Pacientul rămâne pe pat, la orizontal, în liniște, iar terapeutul lucrează într-un mediu foarte delicat. Pentru a-i acorda organismului timpul necesar prelucrării informațiilor primite, există și anumite pauze între secvențele de mișcare. Nu doare deloc, este o relaxare completă, sunt pacienți care chiar adorm  în timpul terapiei.

          O ședință durează în jur de 40-60 de minute, după caz, în timp ce durata unei ședințe pentru copii este de aproximativ 15-30 de minute, în funcție de răbdarea lor. Lucrez chiar și cu bebeluși care au colici, probleme de reflux sau care se confruntă cu alte tipuri de situații. De exemplu, în cazul copiilor cu handicap sau cu probleme grave, nu percep niciun cost, mai mult dectât atât, există un program «O zi specială pentru copii speciali».

          Lucrez chiar și cu pacienți vârstnici. Am un pacient în vârstă de 94 de ani, care vine consecvent și este foarte mulțumit de rezultate, spunând că doarme mai bine, are o poftă de mâncare mai mare și nu-l mai dor genunchii, pentru că, inițial, venise cu o problemă la genunchi‟, a explicat terapeutul Carolina Dumitriu.

Relaxant și confortabil pentru pacient, tratamentul continuă și după terminarea ședinței, fapt pentru care întâlnirea cu pacientul are loc o dată pe săptămână, iar în cazul cazul bolilor cronice, întâlnirea cu pacientul are loc o dată la două săptămâni.

Program cabinet: de luni până vineri între orele 08:00-17:00

Programări la numărul: 0721.661.657

Adresa cabinet: Bld. Dimitrie Cantemir nr. 21, Focșani

Facebook: https://www.facebook.com/bySoulTherapy/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?