Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Nouă motive pentru care un scaun birou ergonomic este important pentru sănătatea ta

Acum că majoritatea dintre noi lucrăm de acasă, condițiile de muncă s-au schimbat considerabil. Unii dintre noi s-au trezit că nu au nici măcar un birou potrivit pentru lucru, cu atât mai mult un scaun birou care să ne mențină o postură sănătoasă.

Un lucrătorul mediu de birou va sta pe un scaun birou pentru perioade lungi de timp, iar un scaun greșit i-ar putea provoca probleme grave de sănătate. Un scaun birou ergonomic îți poate îmbunătăți drastic postura, poate reduce durerile de spate și, în cele din urmă, îți va îmbunătăți productivitatea.

Ce este un scaun ergonomic?

Ce face un scaun ergonomicsă fie special, în comparație cu alt tip de scaun birou? Un scaun ergonomic este tipul de scaun care este utilizat în cea mai mare parte la birou. Motivul este că, din moment ce oamenii își petrec mai mult de 13 ani din viață la locul de muncă, este logic să se simtă confortabil când lucrează. Scaunul ergonomic oferă o grămadă de confort și caracteristici reglabile, care permit lucrătorilor dintr-un birou, dar și care lucrează acasă, să mențină postura potrivită, fiind în același timp productivi la locul de muncă.

Iată nouă motive să alegi un astfel de scaun birou.

  1. Susținere a posturii

Cel mai important lucru căruia trebuie să îi acorzi atenție atunci când stai ore întrehi la birou este poziția de lucru. Când folosești scaune normale care nu au o ergonomie de bază, probabil ai realizat că ai tendința de a te apleca înainte, deoarece aceste scaune nu au înălțimea corectă a spătarului.

Aceasta este o anomalie pe care o remediază un scaun birou ergonomic. Cu designul integral și susținerea pentru o postură naturală, vei fi sigur că scaunul te va ajuta să îți îmbunătățești poziția.

  1. Productivitate sporită

Scaunul de birou potrivit poate avea un impact semnificativ asupra vieții unui angajat. Există numeroase studii care arată că alegerea de scaune de birou care sunt atât ergonomice, cât și confortabile, poate avea un impact major asupra fericirii angajaților, precum și asupra productivității acestora.

  1. Durerea redusă de spate

Durerile de spate și durerile de gât sunt unele dintre cele mai frecvente dureri corporale întâlnite printre cei care lucrează la birou. Acest lucru se întâmplă, de obicei, deoarece designul scaunelor tradiționale nu le permite să șadă timp de ore lungi și să mențină o postură corectă.

Cu toate acestea, utilizarea unui scaun birou ergonomic promite o relaxare mai bună și dureri corporale reduse, deoarece acele puncte importante de durere sunt susținute corespunzător.

  1. Reduce presiunea șoldurilor

Șoldurile tale suportă greul atunci când vine vorba de menținerea greutății din corp. Acest lucru nu se va mai întâmpla și pentru lucrătorii de birou care decid să folosească în schimb un scaun ergonomic. Ideea este că scaunul ergonomic ajută la reducerea presiunii pe șolduri, oferind o adâncime adecvată a scaunului pentru a susține șoldurile.

  1. Reglabilitate

Mobilierul de birou pe care îl alegi trebuie să aibă flexibilitatea necesară pentru a satisface nevoile persoanei care îl folosește. Fiecare persoană are forme și dimensiuni diferite, iar investiția într-o piesă de mobilier care poate fi ajustată pentru fiecare te va ajuta să faci profiți la maximum de scaun.

De exemplu, atunci când cauți un scaun birou, caută unul care să permită ajustări cheie, cum ar fi înălțimea scaunului, adâncimea scaunului, înclinarea spatelui și cotierele reglabile.

  1. Creșterea circulației sângelui

Într-un studiu realizat în 2010, cercetătorii au descoperit că o ședință de numai o oră crește riscul de depresie, boli de inimă, circulație slabă a sângelui și dureri de spate. Ei îi sfătuiesc pe oameni să urmărească cât timp stau așezați și să încerce să își schimbe poziția la fiecare 30 până la 45 de minute.

Orice mișcare care ne ridică rata metabolică peste rata normală de odihnă staționară (șezând) poate avea beneficii profunde pe termen lung pentru sănătate și ne poate reduce șansele de apariție a acestor boli destul de înfricoșătoare.

  1. Conceput pentru toți utilizatorii

În ziua de astăzi există scaune birou ergonomice de toate formele și dimensiunile, așa că cu siguranță va exista un scaun birou care se va potrivi și spațiului tău de lucru și tipului de corp.

În timp ce scaunele mai specializate se concentrează pe susținerea unei anumite părți a corpului, scaunele ergonomice sunt reglabile și menite să găzduiască mai multe tipuri de corpuri. Ca atare, le vei găsi adesea în spații de lucru partajate.

  1. Siguranță optimă

Faptul că scaunele ergonomice sunt ideale pentru lucrătorii de birou nu s-a produs prin simple speculații. Mai degrabă, scaunele au fost testate în laborator și certificate pentru a garanta siguranța optimă a utilizatorilor.

  1. Utilizarea pe termen lung

Să fii convins că nu vei face achiziții recurente atunci când cumperi un scaun birou ergonomic, deoarece acesta este conceput pentru o utilizare pe termen lung.

Dacă, din anumite motive, funcționează defectuos, poți folosi oricând garanția pentru a remedia problema sau pentru a obține o altă reducere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?