Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621

Cătălin Toma: Ministerul Transporturilor, vinovat că nu se decontează transportul elevilor!

Decontarea transportului școlar de către administrația județeană este o problemă care încă nu și-a găsit rezolvarea. Mai mulți părinți și-au arătat revolta pe paginile de socializare după ce au constatat că ai lor copii au fost nevoiți să plătească bilet de transport pentru a ajunge din comunele limitrofe la școlile din municipiul Focșani. Asta după ce Consiliul Județean Vrancea a anunțat public că „elevii care vor circula cu microbuzele de transport public de persoane de pe toate traseele județene vor beneficia de transport GRATUIT la școală, începând de luni, 8 februarie 2021“.

Numai că transportatorii solicită bani tuturor celor care se urcă în microbuze, indiferent dacă sunt elevi sau nu. „Minciuni made în Vrancea, fiul meu a plătit astăzi bilet pe ruta Petrești-Focșani. Șoferul nu știa nimic“, scrie un părinte pe Facebook. „Și pe ruta Faraoanele-Focșani au plătit copiii biletul astăzi! Legea dată este fără suport financiar! Patronii au și ei dreptatea lor, atât timp cât nu se știe clar de unde își recuperează banii!!! Babilonie specific românească!“, este un alt mesaj. „Minciuni, minciuni și iar minciuni. Bilet 4 lei Milcov-Focșani, Focșani-Milcov -4 lei. Unde este gratuitatea?“, se întreabă un alt cetățean. Iar astfel de postări și comentarii sunt cu nemiluita pe paginile de socializare.

Situația dată se pare că l-a deranjat pe președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma. Aflat ieri la ședința Adunării Generale a Asociației Comunelor din România (ACoR), filiala Vrancea, Cătălin Toma și-a arătat nemulțumirea față de acest blocaj și le-a spus primarilor prezenți că situația privind decontarea transportului elevilor trebuie rezolvată rapid. Acesta a anunțat că va convoca pentru astăzi o conferință de presă. „Transportul școlar. Avem o mare problemă, stimați colegi! Blocajul este la Ministerul Transporturilor, vom ieși public și vom spune acest lucru. Am vorbit cu cei de la Uniunea Națională a Consiliilor Județene din România (UNCJR) și intenționăm să creăm o presiune asupra Ministerului Transporturilor ca să dea drumul la proceduri în așa fel încât să reușim să facem și decontarea care este legală“, a afirmat președintele Cătălin Toma în plenul Adunării Generale a ACoR Vrancea.

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii este condus de Cătălin Drulă (USR-Plus).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?