Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

VIDEO și GALERIE FOTO: TRAGEDIA unei mame din Mircești: din 9 copii, doi au murit, unul s-a născut cu handicap, altul e imobilizat în urma unui accident rutier

Viața omului este atât de fragilă, încât i se poate schimba într-o secundă. Marian Paraschiv, un tânăr de 24 ani din Mirceștii Noi, a fost omul nepotrivit la locul nepotrivit în a treia zi de Crăciun a anului trecut, când mașina pe care o conducea a intrat în coliziune cu un alt autoturism. În urma accidentului, atât Marian Paraschiv, cât și pasagerul din dreapta au fost grav răniți, fiind transportați de urgență la spital. În urmă cu câteva zile, sora mai mică a tânărului vrâncean, a postat un mesaj pe Facebook prin care cere ajutor pentru fratele ei: „Iată-ne astăzi, în fața lui Dumnezeu, cu durere în suflet și mare regret din întâmplare fratele meu, Marian Paraschiv, în vârstă de 24 de ani; dintr-un grav accident a rămas cu mari probleme de sănătate. A stat în comă la Focșani și urmează externarea, iar pe această cale mulțumesc mult domnului doctor. Este imobilizat la pat, nu mănâncă decât pasat, nu vorbește, nu stă în fund, nu cunoaște persoane etc. Oameni dragi cu suflet mare, vă rugăm din suflet, care ne puteți ajuta cu câte ceva, pamperși, bănuți de tratamente, recuperări etc.,  să o faceți din inimă‟, este postarea Laurei Paraschiv, sora tânărului.

„Cred că a luat vreo casă foc, că sună sirenele…‟

La asta s-a gândit mama lui Marian Paraschiv, atunci când a auzit sirenele salvării răsunând în sat. „Eram acasă când s-a întâmplat accidentul. Băiatul plecase la pâine. La un moment dat am auzit salvările și i-am spus soțului: «Cred că a luat vreo casă foc, că sună sirenele». În timpul ăla a sunat-o cineva pe fată, care apoi a venit la mine și a zis: «Mămică, hai că Marian a făcut accident». Atunci am plecat în piciorele goale, am luat bicicleta, nici nu știu cum am ajuns… Acolo, el deja era descarcerat pentru că a fost un pompier acasă, era liber, și a tăiat ușile, l-a descarcerat imediat până au venit pompierii și salvarea. Când l-a pus în salvare, atunci i-a țâșnit sângele… A fost în comă timp de trei săptămâni la noi, la Focșani, n-a fost transportabil la alt spital. Pe copilul celălalt care a fost cu el în mașină, au putut să-l ducă la București.

După trei săptămâni a început să iasă din comă, s-a ocupat domnul doctor Momanu, și cei care au mai fost acolo pe ATI. După, l-au dus la Galați pentru niște investigații, pentru că de multe ori făcea crize și nu-l puteau duce. L-a Galați când l-au dus, i-au făcut analize, și apoi l-au adus înapoi la Focșani, și l-au mutat pe salon la Chirurgie. I-am dus în fiecare zi mâncare pasată, pentru că nu poate mesteca‟, povestește Elena Costin, mama tânărului de 24 de ani.

Luni seară, Marian Paraschiv a fost externat, fiind adus acasă, la mama sa. Diagnosticele tânărului sunt: TCC sever cu contuzii hemoragice cerebrale, hemoragie intraventriculară, fractură aripă mare sfenoidală dreaptă, fractură apofiză zigomatică dreaptă, hemoragie subarahnoidiană remisă, traumatism toracic cu fracturi costale multiple, reechilibrare hidro-electrolitică și dificultăți la mers. I-au fost recomandate un tratament medicamentos, reevaluare neurologică în ambulatoriu și gimnastică respiratorie neuro-motorie.

Doi copii morți, alți doi bolnavi

Mama tânărului de 24 de ani spune că mai are în grijă un băiat cu handicap de grad I. Acum, femeia se împarte între băiatul bolnav și tânărul recent externat din spital. „Sunt însoțitor la băiatul cu handicap care are 27 de ani, dar nu pot să-l iau și pe celălalt băiat în grijă, adică pe Marian. Nu am posibilitate financiară să plătesc recuperările sau spitalizarea. Acum, Marian depinde în totalitate de mine. Nu te cunoaște, nu vorbește, nu merge, nu stă în fund, și mai e și paralizat pe partea dreaptă. Banii pe care îi avem în casă sunt banii pe care îi iau ca însoțitor de la primăria Vânători, și pensia băiatului de 500 lei. Băiatul cu handicap, Bogdan, așa s-a născut, cu handicap de gradul I, nu vorbește, nu mănâncă singur cu lingura, îl țin cu pamperși. Când l-am născut, avea 920 de grame. A fost la leagăn până  la 2 ani jumătate pentru că n-am avut ce-i face, iar la 2 ani și jumătate era ca un copil de 6 luni. Am încercat să mă duc cu el la recuperări, dar nu stătea nici să-l tunzi. Nu era învățat nici cu lingura, nici cu cana, am căutat prin sat la oamenii care știam eu că au copii mici, și am cerut un biberon. Îi era frică de orice‟, povestește Elena Costin.

Femeia a avut nouă copii, însă doi dintre ei i-au murit. „Am avut nouă copii, din care mi-au murit doi. Primul avea doi ani și jumătate; se înnegrea și se învinețea cu toate pastilele pe care i le dădeam. Din două în două ore se înnegrea și trebuia să-i țin limba. A murit pe mâna mea dreaptă. Acum, pe 4 februarie, se împlinesc șase ani de când mi-a murit un alt băiat. În ziua de Sf. Grigore, Vasile și Ion Nicu (s.n. băiatul decedat) s-au dus la mama mea la Rădulești. În ziua aia i-am spus fostului soț să mergem până la nași. La un moment dat nu mai aveam stare și i-am spus să mergem acasă.

Când am ajuns acasă, mi l-a adus o mașină pe Nicu, l-am găsit în cameră, în pat cu ochii închiși, horhotind din gât. Îl strigam pe nume, dar nu avea nicio reacție. Nu știam ce are. Am anunțat poliția de la Vânători, au venit dânșii, apoi au chemat salvarea. Când a venit salvarea, mi-a dat prin gând să-i dau fesul jos din cap, și atunci am văzut că pe partea dreaptă, la cap, avea o tăietură și un cucui ieșit în sus. Mi l-au dus la spital la Focșani, după care l-au transportat la spital la București, iar pe 4 februarie a murit. Avea 28 de ani…. Am trecut prin multe‟, spune mama înghițindu-și lacrimile.

„Împărțim banii pentru pâine, pentru lumină…‟

Casa în care locuiesc Elena Costin, actualul soț, Constantin Costin și patru copii ai femeii, este modestă, curată și construită cu eforturi, spune familia. Capul familiei, Constantin Costin lucrează cu ziua. „Eu mă rog la Dumnezeu să-l văd bine pe Marian. Pentru mine n-am nevoie de nimic, decât să-l văd sănătos. Să nu-mi dea mie lumea bani, dacă are cineva vreo putere, să-l duc la vreun doctor, la recuperări, să nu-mi dea mie bani, că nu am nevoie de banii lui. N-am dormit zi-noapte, am stat lângă el. Vreau să-l știu sănătos‟, spune bărbatul. Când i-am întrebat ce nevoi au, cei doi soți n-au îndrăznit să ceară bani, ci câteva alimente, și, dacă e posibil, o recomandare către un medic care să-i ajute cu recuperările pe care va trebui să le urmeze MarianParaschiv. „Nu mai îndrăznesc să spun, dar mi s-a stricat și mașina de spălat și spăl totul la mână‟, a mai spus Elena Costin.

Cei care vor să-i ajute cu bani pe Marian Paraschiv și pe familia acestuia pot dona în contul deschis la BRD: RO51BRDE400SV40195774000, deschis pe numele Paraschiv Ana Maria Laura, sora tânărului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?