Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621

Cătălin Toma este noul președinte al Asociaţiei „Vranceaqua“. Primarul Cristi Misăilă este vicepreședinte

Asociația de Dezvoltare Intracomunitară „Vranceaqua“ și-a ales ieri noua conducere pentru următorii 4 ani. Desemnarea organelor de conducere ale Asociației a avut loc în cadrul ședinței Adunării Generale. La ședință au fost prezenți 35 de primari din cei 40 care reprezintă UAT-uri membre ale Asociației Vranceaqua. În urma propunerilor făcute și votului exprimat, președinte al Asociației de Dezvoltare Intracomunitară „Vranceaqua“  este Cătălin Toma, președintele Consiliului Județean Vrancea. Tot în cadrul ședinței de ieri a fost ales și vicepreședintele Asociației, primarul municipiului Focșani Cristi Misăilă.

De asemenea, din Consiliul Director al Asociației Vranceaqua vor face parte primarii localităților Odobești-Daniel Nicolaș, Vulturu-Nicușor Păcuraru, Golești-Alexandru Zar, Homocea- Vasile Petrea și Răstoaca-David Chiriță.

„Astăzi a avut loc Adunarea Generală a Acționarilor ”VranceaAqua”, în cadrul căreia am fost ales președinte al asociației și, implicit, al Consiliului Director. Le mulțumesc celor 35 de primari care m-au votat în unanimitate și sunt convins că alături de membrii Consiliului Director vom face lucruri bune pentru comunitate“, a declarat președintele Asociației Vranceaqua, Cătălin Toma.

Ședința nu a decurs însă fără dispute. Primarul comunei Gugești, Vasile Vatră, a anunțat plenul Asociației Vranceaqua că se retrage din acest organism, precizând că decizia sa este și în asentimerntul altor colegi. „Nu îmi este indiferent cine va conduce Asociația Vranceaqua, dar vă anunț că mă voi retrage din această asociație. Nu vreau funcție în această asociație, indiferent dacă acest proiect va merge sau nu. Vreau să vă informez că am pus la dispoziția Vranceaqua suprafața de 36 de mii metri pătrați de teren pentru o stație de epurare pentru toată zona de sud. Toate cele 10 comune din zona de sud vor epura apa la Gugești“, a afirmat primarul Vasile Vatră.

În cadrul ședinței s-a aprobat și comisia de selecție în vederea derulării procedurii de reevaluare sau recrutare și selecție a membrilor Consiliului de Administrație al SC CUP SA.

Asociația de Dezvoltare Intracomunitară „Vranceaqua“  are ca obiectiv înfiinţarea, organizarea, reglementarea, finanţarea, exploatarea, monitorizarea şi gestionarea în comun a serviciilor de utilităţi publice pe raza de competenţă a unităţilor administrativ-teritoriale membre, precum şi realizarea în comun a unor proiecte de investiţii publice de interes zonal sau regional destinate înfiinţării, modernizării şi/sau dezvoltării, după caz, a sistemelor de utilităţi publice aferente acestor servicii. Asociația este singurul partener al Operatorului Regional – S.C. C.U.P. S.A- ca organ unic de decizie şi coordonare și exercită, în numele şi pe seama UAT-urilor asociate, anumite competenţe şi prerogative ale acestora, drepturi şi obligaţii, pe baza unui mandat acordat de către membrii ADI prin statutul acestuia. Unitatea de implementare a proiectului (UIP) este constituită în cadrul S.C. C.U.P. S.A iar „Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Vranceaqua pentru servicii în sectorul de apă și apă uzată din Vrancea” este responsabilă de coordonarea implementării proiectului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?