Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617

Decizie de ULTIMĂ ORĂ: angajații din învățământ nu se vor mai putea programa la vaccinare în februarie, din cauza lipsei acute a dozelor

Angajații din învățământ nu se vor mai putea programa pentru vaccinarea anti-COVID în luna februarie, alături de întreg personalul esențial, a anunțat ministrul Sănătății Vlad Voiculescu, într-o conferință de presă, sâmbătă seară, potrivit G4Media.ro.
Decizia a fost luată pentru a prioritiza vârstinicii și bolnavii cronici, pe fondul lipsei acute a dozelor.

Deși ministrul Educației anunțase vineri „un culoar special, prioritar” pentru angajații din învățământ, la vaccinare și că peste 112000 de persoane din învățământ au fost deja programate pentru vaccinare, această decizie nu mai poate fi pusă în practică, din cauza lipsei acute de doze de vaccin, se arată într-un articol publicat de edupedu.ro.

Deja, săptămâna trecută a fost   anunțată o amânare de 10 zile a programărilor, urmată apoi de o nouă amânare, de două săptămâni, pentru toți cei sub 65 de ani și fără boli cronice.

„Cei care s-au programat deja, rămân pe pozițiile respective, chiar dacă au fost amânați. Nu e nicio schimbare pentru cei care au fost reprogramați. Vorbim de programări noi.

Am verificat din nou statisticile cât se poate de recente și vedem că 85% dintre decese sunt înregistrate la persoane de peste 60 de ani.
Vedem de asemenea că 95,1% dintre decese sunt înregistrate la persoane care aveau deja boli cronice.

Acesta este motivul pentru care am propus premierului și avem acceptul dânsului ca, în perioada următoare, pentru toate locurile care se deschid în platforma de programare pentru vaccinare, eligibili să fie doar vârstnicii, cei cu boli cronice, cei cu un handicap, respectiv cei care îi îngrijesc sau locuiesc cu aceștia.
Repet – pe perioada lunii februarie, toate locurile care vor fi oferite în platforma de programare vor merge către aceștia, nu către alte persoane”, a spus Vlad Voiculescu, în conferința de presă.

sursă foto: steinsperling.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?