Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623
Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623

GALERIE FOTO: ”Daski Football” sau proiectul lui Florin Dascălu, fost Ghionea!

  • Florin Dascălu este profesor-antrenor la București și a fost fotbalist junior la Focșani

Aflu dintr-o postare pe facebook, de zilele trecute, că nu doar internaționalul de rugby Alexandru Savin are un program de formare și dezvoltare a calităților aspiranților la gloria sportivă, ci și un alt fost junior al Focșaniului este implicat într-o asemenea activitate. Fostul fotbalist Florin Dascălu. Proiectul lui Florin este ”Daski Football” și este ”un program care ajută sportivii la îndeplinirea obiectivelor prin antrenamente personalizate, interactive, cognitive, fizice, mentale. Prin acest concept sportivii sunt ajutați să ia cea mai buna decizie într-un timp cât mai scurt” cum îl prezintă inițiatorul său.

Proiectul ”Daski Football” are ca deviză „Munca bate talentul!” plecând, probabil de la aserțiunea care spune că, în sport, cel puțin, performanța înseamnă 99 la sută muncă și unu la sută talent. Ceea ce înseamnă foarte multă muncă, prin antrenamente personalizate pentru fiecare sportiv pentru îmbunătățirea calităților și dezvoltarea fizică, tehnică, tactică și mentală. Toate ajutând sportivul să facă diferența în competiții. Florin Dascălu aplică proiectul ”Daski Football” la București, la Baza Sportivă Sud Arena – punct de reper Hotelul Rin Grand Vitan- Șoseaua Vitan-Bârzesti 5-7. Antrenamentele au loc de luni până vineri de la ora 9:00 la 20:00. Informatii despre proiectul Daski Football pot fi obținute la numărul de telefon 0765340590, același la care pot fi făcute și programările.

 Juniorul Florin Dascălu sau Ghionea!

          Florin Dascălu este absolvent al Liceului cu Program Sportiv Focșani, al Facultății de Educație Fizică și Sport București și cursant al Școlii de Antrenori Ioan Kunst Ghermănescu pe care o urmează pentru a primi Licența UEFA B. Are și o altă activitate practică în afara proiectului ”Daski Football”. Este antrenorul grupei 2013-2014 a Școlii de fotbal CS Inter Galaxy București. După terminarea facultății a avut o tentativă a a veni profesor-antrenor la Focșani însă a optat să rămână la București.

Înainte de toate acestea, Florin Dascălu a fost junior la Focșani, component al Reprezentativei Vrancei care a evoluat în singurul Campionat național al reprezentativelor U 16 din România. Într-o echipă în care făcea linie de apărare cu Florin Florea, Robert Neagu și Beniamin Moisă, Florin Dascălu era Ghionea. Era un supranume pe care și-l atribuise – ori care îi fusese atribuit de colegi – pentru asemănarea în joc și post cu valorosul internațional gălățean, apoi stelist. A avut de învățat în acea perioadă de la antrenorul Puiu Oprișan și secundul acestuia, Valentin Toader, care aplicau principiul adoptat acum la Daski Football: „Munca bate talentul!” A fost apoi jucătorul LPS Focșani, dar a jucat și în Liga a III-a, pentru CSM Focșani, antrenată de Octavian Bucătaru.

Florin Dascălu are ce să-i învețe, cu siguranță pe piticii săi, din ”echipa de vis” cum o numește, de la CS Inter Galaxy București. Iar pentru a fi mai convingător, le poate arăta fotografii cu el de pe vremea pe când era Ghionea, apărător central, uneori mijlocaș, în Reprezentativa U 16 a Vrancei, din campionatul 2010-2011, care aparțin autorului. Poate și pe cea cu prietenul și colegul să de la Școala de antrenori Geraldo Alves, un alt fost valoros apărător central, care îi aparține.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?