Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Focșani. Programul manifestărilor organizate de 24 Ianuarie – Unirea Principatelor Române

Sub motto-ul Focșani, Oraș al Unirii”, Primăria Municipiului Focșani organizează mai multe acțiuni menite să marcheze aniversarea a 162 ani de la Unirea Principatelor Române. Evenimentele vor debuta sâmbătă, 23 ianuarie 2021, de la ora 17.00, la Sala Balada, unde va avea loc spectacolul artistic Uniți în cuget și-n simțiri” organizat de Ansamblul Folcloric Țara Vrancei” și Teatrul Municipal Maior Gh. Pastia”.
Duminică, 24 ianuarie 2021, cu începere de la ora 10.00, primarul Cristi Valentin Misăilă va participa la un TE DEUM oficiat de ÎPS Ciprian, Episcopul Buzăului și Vrancei la Catedrala ”Sf. Cuvioasă Pasacheva” din Focșani. Potrivit Patriarhiei Române, în ziua de 24 ianuarie 2021, ierarhii, preoții și diaconii Bisericii Ortodoxe Române vor oficia slujba de TE DEUM în toate bisericile din Patriarhia Română, precum și comemorarea celor care au contribuit la realizarea Unirii Principatelor Române „cu mult curaj și multă înțelepciune patriotică”. La sfârșitul acestei slujbe vor fi trase clopotele timp de un minut.

De la ora 12.45, în Piața Unirii din Municipiul Focșani, va avea loc un minirecital susținut de Ansamblul Folcloric ”Țara Vrancei”, urmat de un ceremonial militar organizat de militarii Garnizoanei Focșani. În cadrul evenimentului vor fi susținute alocuțiuni de către oficialii administrației locale și ÎPS Ciprian, Episcopul Buzăului și Vrancei. Potrivit Prefecturii, personalul participant la ceremonial va purta obligatoriu mască de protecție. Măsurile de protecție și respectarea regulilor de distanțare fizică și socială, prevăzute în reglementările în vigoare la nivel național, privind prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 la locul desfășurării ceremonialului militar, vor fi asigurate de unitățile spcializate din garnizoană, Poliție, Jandarmerie și Poliția Locală.

De la ora 18.00, la Sala Balada, primarul Cristi Valentin Misăilă va premia 20 cupluri de aur, familii focșănene care au împlinit 50 ani de căsătorie. De la ora 18.30, la Sala Balada va avea loc tradiționalul concert susținut de Orchestra de Cameră „Unirea” a Ateneului Popular Maior Gh. Pastia”. Evenimentele publice care se desfășoară în Piața Unirii din Municipiul Focșani au fost avizate joi, 21 ianuarie, în cadrul Comisiei de Întâlniri Publice a Primăriei Municipiului Focșani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?