Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632
Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632

Patru şefi din Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, judecaţi în legătură cu echipamentul sportiv pentru Jocurile de la Rio

Patru persoane din conducerea Comitetului Olimpic şi Sportiv Român au fost trimise în judecată într-un dosar privind achiziţionarea echipamentului sportiv pentru delegaţia României la Jocurile Olimpice de la Rio – 2016. Potrivit unui comunicat al Parchetului Judecătoriei Sectorului 1 transmis, marţi, AGERPRES, la data de 7 decembrie 2020, procurorii au dispus trimiterea în judecată a cinci persoane pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu.

Procurorii notează în rechizitoriu că, în cursul anului 2016, Comitetul Olimpic şi Sportiv Român a achiziţionat de la o societate comercială echipament sportiv pentru asigurarea necesarului delegaţiei României la Jocurile de la Rio, cât şi pentru protocol. Ulterior, spun anchetatorii, s-a stabilit că echipamentul sportiv a fost de slabă calitate, aspect ce a dus la „un comportament defectuos al articolelor de echipament sportiv, ce a influenţat caracteristicile de confort pentru sportivii participanţi”. „Pentru patru dintre inculpaţi, Ioan Dobrescu- secretar general, Georgeia Mişcă – consilier juridic, Carmen Trocan – director juridic şi Răzvan Silviu Dumbravă – director economic, s-a reţinut că, în calitate de reprezentanţi ai Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, şi-au încălcat atribuţiile de serviciu, prin aceea că nu au respectat procedura de achiziţionare a echipamentului sportiv prevăzută de legea privind atribuirea contractelor de achiziţie publică”, se precizează în comunicat.

Astfel, arată sursa citată, prin încălcarea dispoziţiilor legale, au semnat contractul de furnizare a echipamentului sportiv în valoare de 715.935 lei, fără TVA (859.122 lei, inclusiv TVA) şi au semnat referatul prin care s-a aprobat plata contravalorii echipamentului sportiv către societatea vânzătoare, cauzând Comitetului Olimpic şi Sportiv Român o pagubă în cuantum de 256.231 lei, fără TVA (307.477,2 lei, inclusiv TVA).

Cea de-a cincea persoană, reprezentantă a societăţii comerciale ce a furnizat echipamentul sportiv, ar fi înlesnit crearea pagubei în patrimoniul Comitetului Olimpic prin negocierea condiţiilor de încheiere şi executare a contractului. Dosarul a fost trimis Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?