Ediția: Miercuri 1 Mai 2024. Nr. 6615
Ediția: Miercuri 1 Mai 2024. Nr. 6615

Handbal – CSM Focșani 2007 are doi noi jucători!

  • Andrei Valeriu Drăgan și Tiberius Ștefan Toboșaru, ambii internaționali, vin de la AHC Dunărea Călărași

Echipa de handbal seniori a CSM Focșani 2007, care a încheiat în forță turul campionatului Ligii Naționale, se află în vacanță până la 11 ianuarie. Până la reunirea lotului, conducerea echipei și a clubului a făcut două transferuri. Au semnat cu echipa, venind de la AHC Dunărea Călărași, Andrei Valeriu Drăgan și Tiberius Ștefan Toboșanu.

          Andrei Valeriu Drăgan este originar din Sfântu Gheorghe, este născut la născut la 6 iulie 1999, are 1.90 metri înălțime și 80 kg. A mai jucat la CSS Sf. Gheorghe, CSS Odorhei, Știința Bacău, CSM Bacău, iar în vara trecută s-a transferat la Călărași. Este unul dintre cei mai valoroși jucători ai generației sale. Este conducător de joc, un bun marcator, multiplu campion național de juniori, component al Naționalei de tineret a României cu care a evoluat, în 2018, Turneul final al Campionatului European de la Cejle, în Slovenia, convocat în Lotul naționalei de seniori, ca și interul dreapta al CSM Focșani 2007, Bogdan Mănescu.

          Tiberius Ștefan Toboșanu are 17 ani – născut la 2 ianuarie  2003 la Călinești, județul Argeș. Este extremă stînga, a jucat în echipele de juniori ale CSM Bacău cu care a fost medaliat la campionate naționale, cu convocări la loturile naționale ale României. A fost coleg de echipă cu conducătorul de joc al juniorilor 2 de la CSM Focșani 2007, și el jucător de lot național, Alexandru Golea, în perioada în care acesta a evoluat pentru CSM Bacău. A fost transferat în vara lui 2020 la AHC Dunărea Călărași.

Venirea la Focșani a celor doi jucători face parte din strategia conducerii echipei și a celei a clubului de a crește valoarea lotului cu handbaliști obișnuiți cu performanța – și care să aspire la performanță. De altfel, în lotul echipei de handbal seniori a CSM 2007, practic, toți jucătorii au un trecut – unii și prezent – cu convocări la loturile naționalelor României, dar și ale țărilor din care provin. Iar rezultatele echipei confirmă valabilitatea acestei strategii.

Este de reținut și că prin transferarea unor handbaliști tineri și foarte tineri este avută în vedere și obligativitatea echipelor de Ligă Națională de a folosi în partidele de campionat câte un jucător sub 21 de ani, respectiv 23 de ani, ca și de aceea de avea înscrisă în Divizia A, începând cu sezonul competițional 2021-2022, o echipă cu ”minimum 8 jucători seniori de cetățenie română sub 23 de ani”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?