Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

Mai multe blocuri din orașul Mărășești vor fi reabilitate termic

Primăria Mărășești a scos din nou la licitație serviciile de proiectare pentru obiectivul de investiții „Lucrări de intervenție în vederea creșterii performanței energetice a blocurilor de locuințe din orașul Mărășești, județul Vrancea”. Asta după ce la prima sesiune de licitație nu s-a înscris nicio firmă care să corespundă cerințelor din caietul de sarcini. Este vorba de reabilitarea blocurilor B1, Sc. C Bl B2, Sc. A, B, C, situate pe strada Garoafei.

În orașul Mărășești se află în curs de implementare proiectul privind reabilitarea termică a 100 de apartamente din blocuri de pe străzile Garoafei şi Doinei din Mărăşeşti. Valoarea estimată a investiţiei a fost de aproape un milion de lei. Finanţarea este asigurată prin Programul naţional privind creşterea performanţei energetice a blocurilor de locuinţe în 2016. „În cadrul acestui proiect vor fi executate lucrări de izolare termică a pereţilor exteriori, înlocuirea ferestrelor şi uşilor exterioare existente, inclusiv a tâmplăriei aferente accesului în blocul de locuinţe, cu tâmplărie performantă energetic, termoizolarea planşeului peste ultimul nivel, izolarea termică a planşeului peste subsol, lucrări de demontare şi remontare a instalaţiilor şi echipamentelor montate aparent la faţadele blocului de locuinţe. De asemenea, vor fi executate lucrări de refacere a finisajelor blocului, lucrări de reparaţii la elementele de construcţie care prezintă potenţial pericol de desprindere sau afectează funcţionalitatea blocurilor de locuinţe“, a precizat primarul oraşului Mărăşeşti, Valerică Chitic.

Primăria Mărășești mai are în derulare un proiect ce vizează construirea a 40 de locuințe sociale pentru locuitorii din categorii defavorizate. Proiectul va fi realizat în principal cu fonduri atrase de la bugetul de stat și are o valoare totală de peste 9,3 milioane lei. Autoritățile locale au obținut finanțarea necesară pentru acest an de la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației. În perioada următoare, Primăria Mărășești va începe procedura de achiziție publică pentru desemnarea constructorului care va executa lucrările. „Preocuparea pentru rezolvarea problemelor locuitorilor orașului din categorii defavorizate este una dintre prioritățile administrației locale din Mărășești. În acest sens, am inițiat un proiect pentru a veni în sprijinul cetățenilor ale căror venituri nu le permit să își asigure locuințe, care începe să prindă contur. Astfel, pe 10 iunie 2020 am semnat contractul de finanțare cu Ministerul Lucrărilor Publice Dezvoltării și Administrației pentru a demara construirea a 40 de locuințe sociale, în conformitate cu prevederile Legii 144/1996. Primăria Mărășești va depune în continuare toate eforturile necesare pentru derularea în bune condiții a acestei investiții, de care locuitorii orașului au mare nevoie”, a declarat Valerică Chitic, primarul orașului Mărășești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?