Ediția: Miercuri 17 iulie 2024 Nr. 6672
Ediția: Miercuri 17 iulie 2024 Nr. 6672

Sfârșit de săptămână cu ninsori, lapoviţă şi vânt puternic, în Vrancea și în cea mai mare parte a ţării. COD GALBEN de viscol la munte

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteo valabilă în intervalul 26 decembrie, ora 10:00 – 28 decembrie, ora 10:00. 
Meteorologii anunță pentru noaptea de sâmbătă spre duminică, ninsori, lapoviţă şi intensificări ale vântului în cea mai mare parte a ţării, una dintre zonele afectate incluzând și județul Vrancea. ANM a emis sâmbătă, la ora 10.00, o atenționare meteo COD GALBEN de viscol, care vizează zona montană a județului Vrancea, Carpații Meridionali și de Curbură, în special la altitudini de peste 1700 m.

Sursa : Administrația Națională de Meteorologie
COD : GALBEN
Ziua/luna/anul: 26-12-2020 Ora : 10:00
Intervalul : conform textelor;
Zonele afectate : conform textelor și hărții;
Fenomene : conform textelor;
Mesaj :

ACTUALIZARE
INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 26 decembrie, ora 10:00 – 28 decembrie, ora 10:00
Fenomene vizate și zone afectate: conform textului
În intervalul menționat la munte vor predomina ninsorile, în special la altitudini de peste 1500 m și se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent în Carpații Meridionali și de Curbură. Pe parcursul zilei de duminică (27 decembrie) și în noaptea de duminică spre luni (27/28 decembrie) vântul va avea intensificări, în special pe creste, unde rafalele vor depăși 80…90 km/h și va fi viscol.
În jumătatea de sud a țării temporar vor fi precipitații în general moderate cantitativ, local se vor depăși 15…25 l/mp și izolat 30 l/mp. Acestea vor fi predominant sub formă de ploaie, exceptând seara de sâmbătă (26 decembrie) și noaptea de sâmbătă spre duminică (26/27 decembrie), când în sudul Banatului, al Transilvaniei și al Moldovei și pe alocuri în Oltenia, Muntenia și Dobrogea, vor fi mai ales ninsori și lapoviță.
      Începând din cursul zilei de duminică (27 decembrie), vântul se va intensifica treptat și în restul teritoriului, iar local mai ales în Oltenia, Muntenia și Transilvania va atinge la rafală viteze în general de 50…55 km/h.
Notă: În zona montană pe spaţii restrânse este posibil să se formeze polei sau ghețuș.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ
COD GALBEN

Interval de valabilitate: 27 decembrie, ora 06:00 – 28 decembrie, ora 10:00
Fenomene vizate: intensificări ale vântului, ninsori moderate cantitativ și viscol
Zone afectate: Carpații Meridionali și de Curbură – în special la peste 1700 m; Munții Banatului, zona joasă a jud. Caraș-Severin

În intervalul menționat, în Carpații Meridionali și de Curbură, în special la altitudini de peste 1700 m, va ninge moderat cantitativ și se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent. Vântul va sufla tare, cu rafale în general de 80…90 km/h, iar pe creste peste 100…120 km/h, viscolind puternic ninsoarea și determinând scăderea semnificativă a vizibilității.
Intensificări ale vântului se vor semnala temporar și în Munții Banatului și înzona joasă a județului Caraș-Severin, unde vor fi viteze la rafală ce vor depăși 70…90 km/h, iar precipitațiile vor fi mixte.
Notă: În zilele de luni (28 decembrie) și marți (29 decembrie) vântul va continua să fie tare la munte, mai ales în zona înaltă a Carpaților Meridionali, unde va spulbera zăpada.
În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată.
sursă text: meteoromania
foto: stirileprotv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?