Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636
Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636

Consiliul Judeţean alocă 10,8 milioane de lei pentru funcționarea DGASPC Vrancea

Consiliul Judeţean Vrancea se reunește, joi, în ședință extraordinară. Plenul Consiliului Județean va dezbate două proiecte de hotărâre: „Aprobarea execuției bugetare la data de 30.11.2020” și „Aprobarea rectificării bugetelor proprii ale Judeţului Vrancea pentru finanţarea Unităţii Administrativ – Teritoriale Județul Vrancea şi a instituţiilor publice de sub autoritatea Consiliului Judeţean Vrancea, pe anul 2020”.

Rectificarea abugetară propusă prin cel de-al doilea proiect de hotărâre are loc ca urmare a diminuării unor sume de la anumite capitole bugetare și alocarea acestora către alte capitole bugetare, cum ar fi protecție socială și dezvoltare. Astfel, veniturile bugetului local se diminuează cu suma de 36,4 milioane de lei pe trimestrul IV al anului 2020. În acest moment, pentru secțiunea de funcționare, suma totală este de peste 9,5 milioane de lei, formată din sume defalcate din TVA pentru finanțarea cheltuielilor descentralizate la nivelul județului-3 milioane lei. Diferența de 6,5 milioane de lei provine din sume defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale. Veniturile totale la secțiunea de dezvoltare sunt aproximativ 46 de milioane de lei, sume ce provin din Fondul de Dezvoltare și Investiții PNDL și sume primite de la UE în contul plăților efectuate și prefinanțări aferente exercițiului financiar 2014-2020.

O sumă importantă, 10,8 milioane de lei, va merge către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC), pentru capitolele bugetare asistență acordată persoanelor în vârstă, asistență socială pentru familie și copii și asistență socială în caz de invaliditate. Rectificarea are loc la capitolele menționate mai sus deoarece sumele aprobate inițial sunt mai mici față de necesarul pentru buna desfășurare a activității curente și pentru asigurarea condițiilor minime de calitate, până la finele anului 2020. „Joi vom avea o ședință extraordinară a Consiliului Județean Vrancea pentru a pune capăt situației financiare de la DGASPC. De aceea vom face rectificare bugetară pentru a acoperi toate sumele necesare atât pentru cheltuielile salariale cât și pentru cele de întreținere, precum și acordarea suplimentului financiar pe COVID“, a declarat președintele CJ Vrancea Cătălin Toma.

Au mai solicitat suplimentări de sume: Centrul Școlar pentru Educație Inclusivă Măicănești-134 mii lei; Centrul Militar Zonal-31 mii lei; Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Anghel Saligny“ – 31 mii lei. Totodată, va fi diminuat bugetul la următoare instituții din subordinea CJ: Centrul Cultural Vrancea-3,7 milioane de lei; Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Elena Doamna“-94 mii lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?