Ediția: Miercuri 19 iunie 2024. Nr. 6652
Ediția: Miercuri 19 iunie 2024. Nr. 6652

„Crăciunul copiilor din Lunca Siretului”, o campanie ACDB

În perioada 02.12.2020 – 20.12.2020, Asociația pentru Conservarea Diversității Biologice lansează campania „Crăciunul copiilor din Lunca Siretului” cu scopul de a ajuta copiii din 8 familii defavorizate care trăiesc în aria naturală protejată Lunca Siretului Inferior din județul Vrancea.

Pentru copiii din satele Pufești și Homocea, venirea iernii este un alt moment în care trebuie să îndure greutățile pe care le aduce anotimpul rece. Mai tot timpul flămânzi, cu haine rele și rupte, aproape desculți și cu ochii roșii de la fumul gros al sobelor în care ard deșeuri acești copii fac parte din comunitățile rurale pe care ACDB a înțeles că trebuie să le sprijine pentru a se dezvolta durabil și în armonie cu natura. Din acest motiv, anul acesta dorim să oferim copiilor și familiilor defavorizate din aceste sate situate în Lunca Siretului un Crăciun cu mai multe zâmbete și bucurie, iar familiilor lor un ajutor cu care să treacă mai ușor iarna.

Obiectivele campaniei

Sprijinirea copiilor din familiile defavorizate cu rechizite, haine și echipamente necesare participării la scoală în condiții decente;

Oferirea de Crăciun copiilor a unor cadouri compuse din jucării, haine, încălțăminte și dulciuri;

Sprijinirea familiilor defavorizate cu alimente, haine, bunuri și materiale sanitare care le sunt strict necesare;

Colectarea de fonduri și bunuri pentru susținerea activităților specifice fiecărei familii (renovarea camerelor, achiziție de echipamente strict necesare, achiziția de lemne de foc etc).

Programul campaniei

Campania Crăciunul copiilor din Lunca Siretului se va desfășură în perioada 2-20 Decembrie 2020;

Lansarea campaniei va fi făcută în data de 4 decembrie 2020 printr-un comunicat de presă și prin intermediul paginii web și a rețelelor de sociale;

La finalul campaniei se va realiza un comunicat de presă cu rezultatele Campaniei.

Parteneri

Primăria comunei Pufești

Primăria comunei Homocea

Smart Cups Agency

Asociația pentru Conservarea Diversității Biologice (ACDB) a fost înființată oficial la data de 2 iulie 2003, însă activitățile întreprinse în domeniul conservării biodiversității de către membrii fondatori au debutat încă din anul 1999.

În cei 17 ani de activitate, ACDB a derulat numeroase proiecte dedicate managementului ariilor naturale protejate, conservării speciilor de carnivore mari sau dedicate dezvoltării comunităților din ariile naturale protejate. În 2004, ACDB a înființat în Comuna Vânători un Centrul pentru Reabilitarea Faunei Sălbatice cu scopul de a salva și reabilita exemplare de faună sălbatică, iar din anul 2010, ACDB a fost custode al ariei naturale protejate Lunca Siretului Inferior.

MISIUNEA ACDB

ACDB luptă pentru conservarea speciilor și habitatelor amenințate și lucrează cu comunitățile locale pentru o dezvoltare durabilă bazată pe respectul față de natură.

Locație colectare bunuri

Asociația pentru Conservarea Diversității Biologice

Str. Ion Creangă nr. 12, Focșani, jud. Vrancea

Tel fix: 033 710 96 62

Tel. mobil 0727 559 024

Fax: 033 710 96 62

Email: office@acdb.ro

Pentru donație prin transfer bancar, datele noastre sunt următoarele:

Asociația pentru Conservarea Diversității Biologice

CIF: RO15641623

IBAN: RO57 FNNB 0010 0202 3720 RO01

Pentru mai multe detalii accesați următorul link – https://www.acdb.ro/craciunul-copiilor-din-lunca-siretului

ANUNȚ DE PRESĂ

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?