Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

VIDEO: Cât TUPEU! Veneticul Dancă și Ion Ștefan „Grindă” fură ideile deputatului Nicușor Halici!

*Mecanismul european de finanțare dedicat, Investiții Teritoriale Integrate (ITI), anunțat de Ionel Dancă și Ion Ștefan, este ideea deputatului PSD de Vrancea, Nicușor Halici

* În lipsă torențială de competență și idei, Ion Ștefan și Ionel Dancă și-au însușit meritele

* Dovada este disponibilă pe site-ul Camerei Deputaților

Ion Ștefan „Grindă” a început să fure și de la deputatul Nicușor Halici, după ce a furat proiectele la care Marian Oprișan, din poziția sa de președinte al Consiliului Județean Vrancea, a muncit ani de zile. Inițiativa înființării mecanismului european de finanțare dedicat, Investiții Teritoriale Integrate (ITI), îi aparține lui Nicușor Halici, care a inițiat (în premieră în România) un astfel proiect la nivelul județelor Vrancea, Buzău și Prahova.
Halici a fost primul care a înțeles că acest mecanism european de finanțare înseamnă accesarea mai rapidă de sume importante prin realizarea unei strategii de dezvoltare integrată a județului Vrancea cu finanțare prestabilită din fonduri europene pentru perioada 2021-2027, atât din Politica de Coeziune cât și din Politica Agricolă Comună.
“Nu am vrut să fac prea mult zgomot pentru a primi paternitatea acestei idei pentru că am considerat că este mai important să lucrez pentru comunitatea care m-a trimis în Parlament, pentru județul Vrancea. De altfel această idee, ca și multe altele, a fost inițiată în timpul guvernării PSD. Atunci, proiectul a vizat județele Vrancea, Buzău și Prahova. Este bine de știut că elementele cheie ale unui ITI sunt: un teritoriu desemnat şi o strategie de dezvoltare teritorială integrată; un set de acţiuni care urmează să fie puse în aplicare; mecanisme de guvernanţă pentru gestionarea ITI. Noi la Vrancea aveam aceste elemente cheie”, a declarat deputatul Nicușor Halici.

Drept dovadă a afirmațiilor sale stă și faptul că, în 2016, se discuta despre implementarea instumentului ITI în cadrul PNDR 2014 – 2020!
ITI nu sunt operaţiuni sau priorităţi în cadrul unui Program Operaţional, ci permit finanţarea punerii în aplicare a strategiilor teritoriale integrate din mai multe Axe Prioritare ale unuia sau mai multor Programe Operaţionale. Ce a înțeles deputatul Halici și a făcut diferența este faptul că ITI oferă flexibilitate în elaborarea programelor operaţionale şi eficienţă prin implementarea unor acţiuni integrate.
Ca să nu mai spunem că proiectele stabilite conform Strategiei de dezvoltare a județului Vrancea, de la proiecte de infrastructură locală (sănătate, educație, apă-canalizare, drumuri, gaze naturale) până la proiecte pentru dezvoltare agricolă și comercializare produselor agricole, proiecte de procesare viticolă și de promovare a zonei viticole Vrancea, parcuri industriale, învățământ tehnic, dezvoltarea potențialului turistic și cultural au fost inițiate de Marian Oprișan în timpul mandatelor de președinte al CJ Vrancea.

Deci nimic nou sub soare domnilor Ștefan și Dancă!

Articol executat de SC MEDIA UNO SRL, la comanda PSD filiala Vrancea, Cod mandatar 11200020

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?