Ediția: Marți 23 aprilie 2024 Nr. 6610
Ediția: Marți 23 aprilie 2024 Nr. 6610

VIDEO: PSD Vrancea solicită guvernului redeschiderea școlilor în regim de urgență!

PSD Vrancea solicită guvernului redeschiderea școlilor în regim de urgență. Solicitarea a fost făcută în cadrul unei conferințe de presă susținută joi seară de profesorii Lauriana Ailincuței, candidat la Senatul României, Aurel Șelaru, candidat la Camera Deputaților, Luminița Balaban, George Ariton și Amalia Chirtoc.

,,Facem apel către guvernanții României, care ne conduc vremelnic, să redeschidă școlile din România. Decizia este arbitrară, fără fundament, exagerată și extrem de traumatizantă atât pentru elevi cât și pentru părinți. În luarea acestei măsuri nu s-a ținut cont de situația pandemică, știut fiind faptul că în țară au existat și există în continuare localități în care rata infectărilor cu coronavirus este sub 3 la mia de locuitori. Vă rugăm să ne spuneți de ce ați închis școlile în România, mai ales că știm toți, inclusiv doamna ministru Anisie și domnul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, au recunoscut public, faptul că școala nu joacă un rol important în răspândirea virusului. La momentul trecerii la învățământul online existau la nivel național 4500 de unități școlare care funcționau în scenariul roșu. Din acestea, aproximativ 310 unități școlare erau confirmate cu cazuri de îmbolnăviri de COVID-19. De ce au fost închise celelalte școli?”, a întrebat fostul inspector general al Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vrancea, profesoara Lauriana Ailincuței.

Aceasta a arătat că guvernații liberali au promis că în acest an școlar vor asigura toate condițiile pentru buna desfășurare a învățământului on line, lucru care nu s-a întâmplat. ,,Ați promis că veți asigura toate condițiile, inclusiv 250.000 de tablete, pentru ca elevii să aibă șansa să participe la învățământul online. Acest lucru nu s-a întâmplat. Învățământul online nu este o soluție, ci doar o modalitate temporară de a reține atenția copilului către școală. Educația înseamnă în primul rând carte, iar cartea înseamnă școală, iar copilul trebuie să se întoarcă la școală. Așadar, domnilor guvernanți, vă rugăm deschideți școlile”, a declarat profesoara Lauriana Ailincuței, candidat PSD Vrancea la Senatul României.

Profesoara Luminița Balaban a atras atenția asupra importanței pe care o au orele practice la unitățile de învățământ liceal, profesional și tehnic. ,,Dacă s-ar putea învăța meserie stând în fața laptopului, a tabletei, ar fi simplu, dar ne confruntăm cu mari probleme în ceea ce privește partea practică a acestui tip de învățământ. Elevii din învățământul profesional au în planul de școlarizare și ore practice, pe care însă nu le fac. Este foarte greu ca acești elevi să învețe meserie fără a vedea un motor, o piesă sau o parte mecanică a unui automobil, dacă nu merg la operatorul economic pentru a face practică. De aceea, cerem guvernanților să deschidă școlile”, a afirmat profesoara Luminița Balaban.

Și profesorul George Ariton solicită redeschiderea școlilor pentru că „sunt părinți care nu se descurcă cu tehnologia și nu își pot ajuta copiii în acest învățământ online”. ,,Sunt foarte multe frustrări și supărări care vin din partea părinților și pe care noi încercăm să le rezolvăm. Școala trebuie să reînceapă mâine pentru ca societatea care se bazează pe educație să funcționeze normal”, a afirmat profesorul George Ariton.

La rândul său, fostul inspector școlar general adjunct al ISJ Vrancea, profesorul Aurel Șelaru, candidat la Camera Deputaților din partea PSD Vrancea, a declarat că școlile trebuie redeschise în regim de urgență pentru ca elevii din Vrancea să poată beneficia de condiții optime de educație. ,,Avem 15.100 de copii în învățământul primar, care stau acasă. I-a întrebat cineva dacă au tablete, telefoane, acces la internet? Nu, nu i-a întrebat nimeni. Avem 11.700 de elevi de gimnaziu care stau acasă, care se chinuie așa cum pot și vorbesc aici de cei din mediul rural, care se chinuie pentru a învăța online. Avem 10.600 de elevi de liceu care stau acasă, avem 1.200 de elevi din învățământul profesional care stau acasă. Și mai avem 3.250 de cadre didactice care stau acasă. Guvernanților, v-ați gândit vreodată la impactul pe care îl are această decizie asupra copiilor, asupra părinților, asupra profesorilor? Vă interesează pe voi de România, voi care nu mai aveți treabă cu România? Nu este o soluție învățământul online. Soluția este ca acești copii să meargă la școală, sunt așteptați de dascălii lor”, a afirmat profesorul Aurel Șelaru.

Acesta a mai arătat că sunt copii care trăiesc în comunități izolate din zonele de munte care nu au acces la internet, nu au tablete, telefoane și nici laptop-uri și nu pot participa la învățământul online. ,,Soluția pentru copiii noștri este redechiderea școlilor”, a încheiat profesorul Aurel Șelaru, candidat la Camera Deputaților din partea PSD Vrancea.

Întrebați de jurnaliști care cred că este motivul pentru care Guvernul PNL a închis școlile, toți profesorii participanți la conferința de presă au precizat că ,,pentru guvernanți, miza nu este educația copiilor, ci câștigarea alegerilor parlamentare”, miză pentru care sunt în stare de aproape orice.

Articol executat de SC MEDIA UNO SRL, la comanda PSD filiala Vrancea, Cod mandatar 11200020

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?