Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

Licitație pentru construirea unui punct de lucru al ISU la Dumbrăveni

Autoritățile locale din Dumbrăveni au scos din nou la licitație pe SEAP proiectul care vizează demolarea unor anexe și construirea unor garaje autospeciale pentru mașinile de pompieri. Și asta deoarece la prima licitație nu și-a arătat interesul niciun agent economic. Practic, este vorba de construirea unui punct de lucru ISU în localitate. Tot în cadrul acestui proiect va fi chimbată destinația unei clădiri din locuință în spații social administrative. Valoarea estimată a investiției este de 750 de mii de lei. „În urma discuțiilor purtate cu conducerea ISU Vrancea, am stabilit că în momentul în care clădirea va fi optimizată pentru această activitate, va fi adusă o mașină de pompieri și personalul de deservire, urmând ca anul viitor să mai fie adusă o mașină de pompieri, o ambulanță și o mașină folosită la descarcerări. Stația de pompieri de la Dumbrăveni va deservi zona de sud a județului“, a declarat primarul comunei Dumbrăveni, Valentin Tîlvăr.

Un alt punct de intervenție va fi construit la Tulnici. „Unul din principalele criterii de performanță aflate permanent în analiza I.S.U. Vrancea este reprezentat de diminuarea timpului de răspuns în situații de urgență. În acest sens, cu sprijinul autorităților locale s-a reușit în ultimii ani operaționalizarea a trei puncte de lucru la Soveja, Năruja, respectiv Vulturu. Totodată, pentru optimizarea timpului de răspuns în zona de sud și de vest a județului Vrancea, au fost întreprinse demersurile necesare împreună cu autoritățile publice locale din Dumbrăveni și Tulnici pentru operaționalizarea a încă două puncte de lucru, urmând ca la finalizarea lucrărilor privind amenajarea acestora, să fie încadrate cu tehnică și personal din cadrul ISU Vrancea“, a declarat plutonier adjutant șef Florin Olaru, de la Compartimentul de Comunicare al ISU Vrancea.

Activitatea de extindere a punctelor de intervenție ale ISU Vrancea a demarat în 2017, când secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne (MAI) și șef al Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a inaugurat punctul de lucru al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Anghel Saligny al județului Vrancea, de la Năruja.

În iulie 2019, Inspectoratul pe Situații de Urgență Vrancea „Anghel Saligny“ a inaugurat Punctul de Lucru Boțârlău-Vulturu. În prezent, șapte subunități aparținând I.S.U. Vrancea asigură intervenția în situații de urgență. Este vorba de Detașamentul de pompieri Focșani, Secția de pompieri Adjud, Stația de pompieri Panciu, Stația de pompieri Vidra și punctele de lucru Soveja, Năruja și Vulturu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?