Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621

Finanțare europeană pentru alimentarea cu gaze naturale a comunei Golești

Primarul Alexandru Zar a anunțat că depus pentru finanțare europeană proiectul „Înființare rețea gaze în Comuna Golești, județul Vrancea“. Este al doilea proiect de acest tip depus spre finanțare de o localitate din Vrancea la Ministerul Fondurilor Europene, primul aparținând Primăriei Vîrteșcoiu. Au mai depus proiecte de același fel primăriile Biliești și Suraia.

Primarul Alexandru Zar a precizat că cel mai important proiect care va fi realizat în acest mandat este alimentarea cu gaze naturale a tuturor locuințelor din comuna Golești. ,,Am depus pentru finanțare europeană proiectul «Înființare rețea gaze în Comuna Golești, județul Vrancea», un proiect în cadrul căruia toate locuințele din comuna noastră vor fi racordate la rețeaua de gaze naturale. Deja am comandat și am realizat studiul de fezabilitate, avem avizul de la Distrigaz, avem conducta care trece prin localitate și nu voi renunța până când această investiție nu va fi realizată, pentru a îmbunătăți standardul de viață al locuitorilor comunei noastre. Avizul primit de la Distrigaz este pentru trei stații de măsurare și cuplare la conducta existentă. Acesta este obiectivul numărul 1 pentru perioada următoare, pentru că îmi doresc din toată inima ca locuințele din comuna Golești să fie racordate la gaze”, a afirmat primarul Alexandru Zar.

Și primarul comunei Vîrteșcoiu, Viorel Mîrza, a anunțat că a depus pentru finanțare europeană proiectul „Înființare rețea gaze în Comuna Vârteșcoiu, județul Vrancea“. Edilul șef al comunei Vîrteșcoiu a precizat că una dintre soluții este cea de racordare la rețeaua existentă în Cartierul Unirea din orașul Odobești. Conducta de la Unirea la Vârteșcoiu ar urma să fie construită de Transgaz pe o lungime de doi kilometri.Rețeaua de alimentare cu gaze a comunei Vîrteșcoiu va avea o lungime totală de 37,6  kilometri, o stație de pompare și repompare, dar și mai multe cămine de racordare. Valoarea totală estimată a proiectului este de circa 5 milioane de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?