Ediția: Joi 30 Mai 2024. Nr. 6637
Ediția: Joi 30 Mai 2024. Nr. 6637

GALERIE FOTO: Handbal, Liga Națională – Focșănenii joacă mâine cu timișorenii, la București!

  • Politehnica Timișoara – CSM Focșani 2007, vineri, 27 noiembrie, ora 13:00, în Sala Rapid

Campionatul Ligii Naționale la handbal masculin, din turneu în turneu, a ajuns la etapa a 11-a. Când va fi un nou turneu. De fapt vor fi doar jocurile unei runde, disputate în două săli – câte patru, începând de la orele 10:15, respectiv 11:00, la Giulești și la Apollo, în București. CSM Focșani 2007 va întâlni, în Giulești,Politehnica Timișoara, de la ora 13:00. Ambele formații au avut de-a face cu urmările infectării cu Covid 19. Focșănenii au fost declarați învinși cu 10-0 în cinci meciuri, pentru că au avut ghinionul de a fi loviți de coronavirus într-un turneu cu șase etape, la Sfântu Gheorghe, de unde au fost scoși după un meci! Aiuritoarea – și abuziva decizie a Federației Române de Handbal de a declara învinsă la masa verde o echipă cu jucători infectați cu Covid 19, le-a adus timișorenilor o singură înfrângere pentru că au avut șansa infectării înaintea unui turneu cu doar o etapă. Adversarele CSM 2007 și Politehnicii Timișoara au primit de la FRH cadouri nemeritate, iar clasamentul este profund viciat! Înaintea etapei a 11-a, CSM Focșani 2007, care a pierdut pe teren două două jocuri și a câștigat 3, apare în clasament cu 7 înfrângeri din 10 partide și cu 9 puncte. Politehnica Timișoara, tot cu două meciuri pierdute pe teren din 9 jucate, are 21 puncte, pentru că a terminat învingătoare de 7 ori.

Aflați pe poziția a 13-a a clasamentului, mult sub valoarea echipei, focșănenilor nu le rămâne decât să joace fiecare partidă ca și cum ar fi eliminatorie dacă vor să urce în zona play-off-ului la final de campionat. Până atunci se mai pot multe întâmpla în materie de Covid 19, inclusiv ca alte formații să piardă la masa verde. Însă cum ceea ce este mai sigur este să nu aștepți daruri nemeritate, ci să-ți faci provizii, CSM 2007 este nevoită să adune puncte din toate meciurile. Echipa s-a antrenat în Sala Polivalentă – într-o bună perioadă având mai mulți jucători în izolare – și este pregătită ca după etapa de mâine să înceapă urcușul în clasament. În ultimele patru întâlniri, focșănenii și timișorenii și-au împărțit victoriile fiecare grupare câștigând pe terenul propriu. De această dată se vor afla față în față pe teren neutru, fără susținerea suporterilor. Este de dorit ca neutri să fie și arbitrii, cei care, prin decizii pe lângă regulament pot înclina balanța unei întâlniri dintre două echipe cu valori apropiate.

          Jocul dintre Politehnica Timișoara și CSM Focșani 2007 nu va fi televizat, dar poate fi urmărit livescore pe site-ul frh.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?