Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO: Gimnastică – Ana-Maria Bărbosu și Iulia Trestianu, fetele de aur, argint și bronz ale Focșaniului!

  • Ana-Maria – de nouă ori campioană la junioare, cu nouă medalii de aur, o dată vicecampioană la open și medalie de argint în competiție cu senioarele
  • Iulia-Florentina Trestianu, patru medalii – trei de argint și una de bronz – la junioare și locul 4 la individual compus la open

Au fost trei zile excepționale pentru Ana-Maria Bărbosu și Iulia-Florentina Trestianu gimnastele de la CSS Focșani, formate și antrenate de profesorii antrenori Daniela Trandafir și Cezar Stoica, componente ale Lotului Național de Junioare al României, acum, în pregătire la Centrul Național Olimpic pentru junioare de la Deva. De joi, 19 noiembrie, până sâmbătă, 21 noiembrie, în două competiții – Campionatul Național Individual al junioarelor și Campionatul Național Individual Open care au avut loc la Ploiești, în Sala Olimpia, cele două gimnaste ala Focșaniului au câștigat împreună 14 medalii, pentru tot atâtea clasări pe podiumurile de premiere.

Vedeta indiscutabilă a campionatelor a fost Ana-Maria Bărbosu, cu cele nouă medalii de aur și una de argint. În concursul junioarelor 1 nivel 6, Ana-Maria a devenit campioană absolută a României cu titlurile câștigate la individual compus, paralele, sărituri, bârnă și sol. În competiția open, la individual compus, concurs la care au participat inclusiv senioarele din Lotul Național, Ana-Maria Bărbosu s-a clasat a doua, cu medalie de argint! O ratare la paralele a privat-o de primul loc! Tot la open, dar al juniorelor, Ana-Maria a câștigat din patru medalii – la toate cele patru aparate.

Colega de club și de lot a Anei-Maria, Iulia Florentina Trestianu, revenită în concursuri după o lungă întrerupere, a avut, la rândul său, o evoluție de înalt nivel: la campionatul junioarelor s-a clasat a treia la individual compus, cu medalie de bronz și pe locul al doilea, cu medalie de argint la paralele, la openul junioarelor a obținut argintul la paralele și la bârnă iar la individual compus la concursul open a încheiat pe locul al patrulea!

 Constanță la nivel de vârf la toate aparatele!

Performanța Anei-Maria Bărbosu este cu totul excepțională nu doar pentru că a încheiat cele trei zile de concurs cu nouă medalii, ci și pentru că a fost constantă în note mari la toate aparatele!

Sâmbătă, după încheierea campionatelor, arbitra internațională Daniela Trandafir, antrenoare a celor două gimnaste mi-a declarat: ”Sunt foarte mândră de ele. Trăim vremuri noi, cu multe schimbări, multe întreruperi în pregătire, la care trebuie să ne adaptăm din mers și să încercăm mereu să rămânem motivați. Doamne, ajută să fim sănătoși ca să putem continua frumos și bine. Mulțumesc și totodată felicitări părinților lor și lor pentru că sunt două fete deosebite și cu mult potențial. Le iubesc mult de tot!” 

La campionatele de la Ploiești, Clubul Sportiv Școlar, din motive ce țin de Covid-19, nu a putut prezenta și alte sportive care ar fi adus, așa cum au făcut de fiecare dată, încă alte medalii pentru club, după cum mi-a spus coordonatorul secției de gimnastică, profesorul Florin Roșioru!

          Pentru fetele Focșaniului urmează Campionatul European de Gimnastică de la Mersin, în Turcia, programat pentru zilele de 12 și 13 decembrie. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?