Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621

PNL-iștii vor ca primarii să suspende autorizațiile de funcționare ale firmelor care nu respectă măsurile antiCovid

Așa cum au făcut și în cazul deciziei de a suspenda „activitatea piețelor agroalimentare în spații închise, târgurilor, bâlciurilor, piețelor mixte și volante și a talciocurilor”, când au pasat responsabilitatea autorităților locale, PNL-iștii agită o nouă fumigenă.

Conform unei comunicări a Prefecturii Vrancea, în cadrul unei videoconferințe, „s-a solicitat Instituțiilor prefectului să adreseze un apel tuturor primarilor din unitățile administrativ-teritoriale ale căror mandate au intrat în vigoare, în sensul colaborării directe pentru aplicarea și respectarea măsurilor dispuse prin HGR nr.935/2020 și OUG nr.192/2020. Importanța implicării primarilor în diminuarea gradului de răspândire a virusului Covid-19 este una concretă, la sesizarea ITM-urilor sau structurilor MAI aceștia putând dispune suspendarea autorizațiilor de funcționare ale agenților economici care nu respectă măsurile de protecție reglementate.”

Așadar, după ce a dus în pragul falimentului industria HoReCa, după ce a băgat sute de mii de oameni într-un așa numit șomaj tehnic, după ce economia românească abia mai respiră, „ciuma galbenă” vrea să suspende activitatea firmelor, dar fără să-și asume clica liberală o asemenea măsură, ci primarii.

La videoconferința menționată au participat prefectul, subprefectul, șefii tuturor structurilor MAI și ai instituțiilor aflate în coordonarea Prefecturii, Klaus Werner Iohannis, Ludovic Orban, Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, Ministrul Afacerilor Interne Marcel Vela, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Afarat și Gheorghe Sorescu, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Tema principală a videoconferinței a constituit-o „necesitatea implementării ultimelor măsuri adoptate de Guvernul României prin HGR nr.935/2020 și OUG nr.192/2020”.

HGR nr.935/2020 prevede completarea anexelor nr. 2 și 3 la Hotărârea Guvernului nr. 856/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 15 octombrie 2020, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

OUG nr.192/2020 se referă la modificarea și completarea Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, precum și pentru modificarea lit. a) a art. 7 din Legea nr. 81/2018 privind reglementarea activității de telemuncă.

Cât privește fumigena închiderii piețelor, târgurilor și oboarelor, ca dovadă că fix asta a fost, după ce luase decizia, conform hotărării guvernului PNL, de a închide Oborul de vineri din Adjud, primăria municipiului a revenit asupra deciziei, joi seară precizând, într-o postare pe Facebook, că „în urma consultărilor cu reprezentanți ai instituțiilor județene”, s-a luat decizia ca oborul să rămână deschis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?