FOTO: Acţiune de amploare a poliţiştilor vrânceni

0
2068

Miercuri, 11 noiembrie a.c., în intervalul orar 07.30-00.00, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea,  împreună cu jandarmi și polițiști locali, au desfășurat o acțiune preventiv-reactivă pe raza întregului județ.

Astfel, aproximativ 200 de polițiști de ordine publică, rutieră, investigații criminale dar și jandarmi și polițiști locali  au desfășurat o acțiune preventiv-reactivă pe raza întregului județ, acţiunea având drept scop asigurarea unui climat de siguranță civică, combaterea criminalităţii sub toate formele ei precum și verificarea respectării măsurilor impuse în contextul pandemiei de Covid 19.

Totodată, au participat și reprezentanți ai I.T.M, D.S.P și D.S.V.S.A Vrancea.

În cadrul acțiunii au fost legitimate peste 750 de persoane şi controlate 530 de autovehicule. În urma acestor activităţi au fost aplicate 302 sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 74.000 lei.

Dintre acestea, 21 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea Legii 61/1991, 138 pentru abateri la regimul circulației, 134 pentru încălcarea prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, 5 la regimul silvic și 4 pentru alte acte normative.

Totodată, polițiștii au constatat 7 infracţiuni, din care 3 contra patrimoniului, 2 la regimul silvic și 2 la regimul rutier.

De asemenea, în cadrul acțiunii a fost realizată o percheziție informatică într-un dosar penal în care se efectuează cercetări pentru infracțiuni la regimul silvic și evaziune fiscală.

Au fost reținute, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 6 permise de conducere, fiind retrase și 7 certificate de înmatriculare.

În urma celor 296 de controale efectuate, din care 74 la agenți economici, au fost executate 2 mandate de aducere, fiind identificată o persoană urmărită în temeiul legii iar alta reținută într-un dosar de furt calificat.

Tot în cadrul acțiunii, pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice, polițiștii din Bordești au identificat un bărbat din localitate bănuit că ar fi tăiat și sustras fără drept mai mulți arbori din pădurea aparținând Ocolului Silvic Dumitrești.

În acest caz, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăiere ilegală și furt de arbori, urmând a se stabili și cuantumul prejudiciului.

Pe raza județului Vrancea, echipaje mixte de polițiști, jandarmi și polițiști locali acționează permanent pentru asigurarea unui climat optim de siguranță publică, prevenirea și limitarea răspândirii virusului COVID 19, dar și pentru a preveni și combate ilegalitățile de orice fel. Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare.

Comunicat IPJ Vrancea din 12 noiembrie 2020

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here