Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631
Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631

Cristi Misăilă depune astăzi jurământul de primar

Primarul Cristi Misăilă va depune jurământul de primar, astăzi, în Camera de Consiliu a Judecătoriei Focșani, în fața judecătorului delegat. „Voi depune jurământul de Primar al Municipiului Focșani luni, 2 noiembrie 2020, ora 9.30 în fața judecătorului delegat, în Camera de Consiliu de la Judecătoria Focșani, după ce mi-ați încredințat un nou mandat la alegerile locale din data de 27 septembrie 2020. Focșani, acasă‼️”, a transmis primarul Misăilă pe pagina sa de Facebook.

Conform Codului Administrativ, primarul Cristi Misăilă ar fi trebuit să depună jurământul la ședința de constituire a Consiliului Local, în fața consilierilor locali nou aleși. Însă deși și-ar fi dorit să depună jurământul de Primar în cadrul ședinței solemne de constituire a Consiliului Local Focșani, acest lucru nu s-a putut întâmpla ca urmare a faptului că s-a aflat în concediu medical la data convocării ședinței de către prefect, fiind confirmat pozitiv la testul pentru Covid 19. Deși primarul Cristi Misăilă a solicitat reprogramarea ședinței solemne de constituire a Consiliului Local al Municipiului Focșani pentru data de 30 octombrie 2020, prefectul PNL-ist nu a dat curs acestei solicitări.
Cristi-Valentin Misăilă a fost primar al Municipiului Focșani din data de 1 iulie 2016, fiind ales în această funcție în urma alegerilor din data de 5 iunie 2016. Mandatul de primar pentru perioada 2016-2020 s-a încheiat ieri, 1 noiembrie 2020. Depunerea jurământului lui Cristi-Valentin Misăilă vine după ce acesta a câștigat un nou mandat de Primar al Municipiului Focșani în urma alegerilor locale din data de 27 septembrie 2020.

Cristi Misăilă a obținut un nou mandat de primar cu 14.510 voturi, mai mult cu peste două mii de voturi față de contracandidatul său, deputatul liberal Ion Ștefan „Grindă”. Primarul Cristi Misăilă a câștigat anul acesta la o diferență mult mai mare față de cea înregistrată în urmă cu patru ani, când a câștigat tot în fața PNL-istului Ion Ștefan. În procente, Cristi Misăilă a avut 47% iar Ion Ștefan doar 40%. Cifrele publicate de BEC arată că, în vreme de Cristi Misăilă a fost o locomotivă care a ridicat PSD, situația a fost inversă în cazul lui Ion Ștefan, care a obținut mai puține voturi decât cele acordate pentru PNL la Consiliul Local. Practic, nu l-au votat toți susținătorii PNL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?