Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

Handbal, Liga Națională – Focșănenii revin astăzi în competiție!

 

  • CSM Focșani 2007 – CS HC Buzău 2012 vineri, 23 octombrie, de la ora 16:30, în Sala Kati Szabo, la Sfântu Gheorghe 

          Campionatul Ligii Naționale la HandbalMasculin continuă cu runda a zecea, ale cărei jocuri se vor disputa, în sistem turneu, la Sfântu Gheorghe. De ce a optat Federația Română de Handbal să continue competiția prin turnee în plină – și după cum se vede – violentă pandemie, este greu de înțeles! În urma primului turneu s-au covidizat echipele din Botoșani și Bacău, dar și CSM Focșani 2007 care a fost exclusă din al doilea turneu după doar un meci din cele șase programate.   După al doilea turneu, au rămas în afara concursului formațiile din Timișoara și Făgăraș care nu vor participa la turneul de astăzi. Pot fi făcute tot felul de speculații legate de locul unde și modul în care au fost infectați cu Covid 19 oficiali sau jucători. Cert este că echipele s-au ferit cu strictețe să nu comită acasă greșeli care să le coste scump, după pofta FRH. Cel mai probabil infectarea cu coronavirus s-a produs în urma aglomerării de meciuri și de persoane în aceleași spații de antrenamente, jocuri și cazare de la Sfântu Gheorghe.

Revenind la meciul focșănenilor: vor întâlni în runda a zecea a campionatului pe CS HC Buzău 2012, în Sala Kati Szabo, vineri, 23 octombrie, de la ora 16:30. Până acum, CSM 2007 a disputat doar patru partide din nouă, din care a câștigat două și a pierdut două. Comisia de disciplină a FRH i-a pus în spate cinci înfrângeri în momentul în care a decis excluderea ei din turneul de șase etape de la Sfântu Gheorghe. Conducerea clubului a făcut Apel la hotărârea CCD și așteaptă termenul de judecare. Formația buzoiană a jucat toate cele nouă meciuri pe care le-a avut programate până acum, a acumulat 16 puncte fiind pe locul cinci într-un clasament profund viciat de faptul că două formații – Focșaniul și Bacăul au cu câte cinci meciuri mai puțin disputate iar una – Botoșaniul, șase! Se adaugă, astăzi, jocurile la care nu vor participa Politehnica Timișoara și CSM Făgăraș, tot din motive de Covid 19.

Informații de presă spun despre faptul că HC Buzău ar fi având un număr mare de infectați, dar se va prezenta la Sfântu Gheorghe pentru meciul cu CSM Focșani 2007, formație cu efectiv complet, după ce oficiali și jucători au stat, care în carantină, care în izolare. Focșănenii nu au avut decât două zile pentru a-și pregăti partida de astăzi. În asemenea condiții este greu de anticipat ce se va întâmpla între cele două combatante astăzi, în întâlnirea care va începe la ora 16:30. Antecedentele o dau favorită pe CSM Focșani 2007, care a câștigat toate jocurile cu HC Buzău începând din 2018.

          Meciul dintre CSM Focșani 2007 și HC Buzău va fi arbitrat de cuplul Radu Ilescu/Doru Pascu Manea, din București. Observarea va fi asigurată de Cristian Potora, din Cluj-Napoca.    

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?