Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621

Deputatul Nicușor Halici, președinte interimar la PSD Vrancea. Marian Oprișan și-a retras candidatura la Senat

Deputatul PSD Nicușor Halici, președintele Comisiei Juridice, de disciplină şi imunităţi din Camera Deputaților, a fost numit președinte interimar al organizației Vrancea a PSD, după retragerea deputatului PSD Angel Tîlvăr din această funcție. Deputatul Tîlvăr a făcut acest gest, după ce în cursul zilei de ieri susținuse într-o declarație pentru presă că a acceptat să preia conducerea interimară a organizației, la cererea tinerilor social-democrați.

Decizia de numire a lui Nicușor Halici aparține Consiliului Național Politic al PSD, la propunerea președintelui PSD, Marcel Ciolacu și a avut în vedere necesitatea continuării activității „în mod coerent la nivelul organizației județene PSD Vrancea”. „Președintele interimar va coordona activitatea organizatorică și politică a organizației județene PSD Vrancea, până la organizarea și desfășurarea conferinței județene pentru alegerea conducerii organizației”, se arată în decizia semnată de președintele Ciolacu și secretarul general al PSD, Paul Stănescu.

Deputatul Halici:„Vom arăta manipularea, minciuna și ipocrizia prin care peneliștii au câștigat alegerile”

Președintele interimar al PSD Vrancea, deputatul Nicușor Halici, a declarat că împreună cu ai săi colegi va face tot ce se poate pentru ca organizația vrânceană să rămână în fruntea clasamentului național în ceea ce privește rezultatele obținute în bătăliile electorale. ,,Vreau să îi mulțumesc președintelui Marian Oprișan pentru încredere, având în vedere că în urma discuțiilor purtate cu președintele PSD, Marcel Ciolacu, m-a propus pentru funcția de președinte interimar al PSD Vrancea, funcție care mă onorează dar și mă responsabilizează în același timp. De asemenea, vreau să le mulțumesc primarilor, președinților de organizații, precum și tuturor colegilor care m-au susținut. Vreau să îi asigur pe toți de întreaga deschidere și colaborare pentru a continua eforturile pentru ca organizația PSD Vrancea să rămână acolo unde a fost în ultimii 20 de ani și anume în primele locuri. Totodată, vreau să îi asigur pe vrânceni că echipa PSD Vrancea va lupta în continuare pentru dezvoltarea județului, pentru bunăstarea vrâncenilor și vom arăta manipularea, minciuna și ipocrizia prin care peneliștii au câștigat alegerile. De asemenea, vom demonstra că social democrații sunt singurii care doresc, pot, au făcut și vor face bine românilor!”, a afirmat deputatul Nicușor Halici.

Oprișan s-a retras, deputatul Tîlvăr pe primul loc la Senat

Marian Oprișan a anunțat miercuri seară că își retrage candidatura pentru funcția de senator, deși a beneficiat de „totala încredere și susținere” a primarilor, președinților de organizații, consilieri județeni, consilieri locali și simpli membri PSD. „Mai mult decât oricând, cred că în PSD este nevoie de unitate pentru că doar uniți putem să luptăm și să apărăm interesele vrâncenilor. Am luat decizia de a-mi retrage candidatura gândindu-mă și la organizația PSD Vrancea, pe care am construit-o cu multă muncă și sacrificii, alături de toți colegii mei. Este organizația care timp de 28 ani a câștigat majoritatea alegerilor din Vrancea și sunt mândru că am fost și am rămas cea mai importantă forță politică a județului!

Știu că mulți dintre colegii mei nu sunt confortabili cu decizia mea, dar mai știu că aceiași colegi pun, de fiecare dată, interesul și binele comunității noastre pe primul loc. Același lucru îl fac eu, astăzi!

Am spus-o și o repet, Vrancea este un județ respectat și eu mă angajez să rămân în slujba vrâncenilor și să continui să lupt pentru bunăstarea fiecăruia dintre ei. Voi continua această luptă împreună cu toți colegii mei, cu mai multă determinare și îndârjire având în minte exemplul părintelui Steinhardt care spunea că biruința nu este obligatorie, însă lupta este!

Fie ca adevărul și dragostea să învingă ura, dezbinarea și minciuna. Așa să ne ajute Dumnezeu!”, se arată în mesajul transmis de Marian Oprișan.

Listele de candidați ai PSD Vrancea pentru alegerile parlamentare sunt:

La SENAT: Angel Tîlvăr, Sorin Cristian Dumitrescu, Lauriana Ailincuței, Bogdan-Emilian Matișan

La CAMERA DEPUTAȚILOR: Nicușor Halici, Elena Stoica, Laurențiu-Daniel Marin, Vasile Carnariu, George-Claudiu Nica, Doru Geany Bălan, Aurel Șelaru.

PSD este pregătit pentru lupta hotărâtă de către Guvern pentru 6 decembrie”

PSD a finalizat miercuri seară toate listele pentru Parlament, atât la Camera Deputaţilor, cât şi la Senat, a anunţat preşedintele partidului, Marcel Ciolacu. „Am finalizat toate listele pentru Parlamentul României, atât la Cameră, cât şi la Senat, în această seară. A durat mai mult deoarece au fost anumite modificări în urma deciziei luate de către mine şi colegii mei la prânz ca niciun candidat al PSD să nu fie trimis în judecată pentru o speţă penală. Toţi colegii au înţeles această necesitate şi au fost patru sau cinci modificări din ţară. În acest moment PSD este pregătit pentru lupta hotărâtă de către Guvern pentru 6 decembrie”, a spus Ciolacu într-o conferinţă de presă la sediul central al PSD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?