Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631
Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631

Baschet – Transfer de senzație la CSM Focșani 2007: Randal Falker!

  • Noul jucător al Focșaniului are o carieră sportivă impresionantă

Echipa de baschet de Ligă Națională a CSM Focșani 2007 a obținut serviciile unui jucător de mare valoare internațională, americanul Randal Falker, care a evoluat pentru cluburi importante ale Europei – Besiktaș, Nancy, AEK Atena, dar și, vreme de patru sezoane, pentru formații de top din România – Steaua București sau CSU Sibiu. În toate cele patru ediții de campionat, cu echipa la care a fost legitimat, a jucat finala Ligii Naționale de Baschet. Alte date de fișă personală: s-a născut la 22 iulie 1985 la St. Louis, Missouri, în Statele Unite ale Americii; are 201 cm.; a intrat în NBA Draft în 2008, la Southern Illinois; a absolvit Gateway Tech Hich School în Illinois; în sezonul 2019/20, Falker are medii statistice de 13.3 puncte, 13.7 recuperări și 1.7 pase decisive pentru 24.7 la eficiență.

Contract cu clauză specială

Randal Falker a semnat cu CSM 2007 pentru un sezon, contractul având o clauză specială: jucătorul poate pleca oricând în situația în care primește o ofertă mai avantajoasă pentru el. Profesorul Petruț Mihai este mai mult decât încântat de noua achiziție iar agentul jucătorului, Sabin Gherman, a declarat pentru site-ul baschet.ro că Randal este un profesionist desăvârșit, iar cât timp se va afla la Focșani cu siguranță nu se va menaja”.

De ce Randal Falker la Focșani? Ne spune același agent al său, în declarația pentru site-ul Baschet.ro: ”În luna noiembrie a anului trecut, Randal Falker a primit o ofertă tentantă din Japonia. I s-a oferit un contract pe două sezoane pentru o sumă foarte atractivă. Cu toate că se află la final de carieră, iar visul său este să evolueze în Japonia, Randal a ales cu inima și a decis să rămănă alături de CSU Sibiu. A contat și faptul că fusese în acel moment căpitanul echipei, sezonul precedent începuse mai greu pentru club, iar Randal nu a vrut să-și lase colegii la greu. Interesul a existat și vara aceasta, însă datorită pandemiei am întâmpinat multe probleme cu obținerea vizei și din păcate Randal nu a mai ajuns deocamdată în Japonia. Chiar dacă era destul de târziu pe piață, s-a ivit o oportunitate la CSM Focșani. Am ajuns la o înțelegere cu domnul Petruț, o înțelegere care, din punctul meu de vedere, reprezintă un win-win pentru ambele părți”.

Pentru CSM 2007, venirea la echipa de baschet a unui jucător de talia lui Randal Falker este nu doar o veritabilă lovitură de imagine. Este un atu că forța de joc a echipei va crește considerabil și că aceasta va avea dreptul să spere la o clasare foarte bună într-un campionat care după prima fază se va stratifica în două grupe – de șase și opt echipe.

Cu Randal Folker, numărul americanilor ce vor juca pentru CSM Focșani 2007 în viitorul sezon competițional va crește la trei, după ce au fost făcute transferurile lui Jimmie Lee Taylor III și Robert Alan Sampson. În lotul focșănenilor vor mai fi alți doi străini, sârbii Dorde Simeunovic și Miloș Krivokapic, dar și românii Lucian Țibîrnă, Cătălin Petrișor și Alin Olaru, ultimii doi, focșăneni, ca și grupul masiv de campioni naționali U 18, care vor avea bucuria să lucreze la antrenamente ori să joace altături de Randal Falker!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?