Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

Primarul Nicușor Păcuraru: „La Vulturu vreau să avem aceleași condiții ca la Focșani”

Primarul Nicușor Păcuraru este candidatul Partidului Social Democrat pentru Primăria comunei Vulturu. Social democratul este apreciat de oamenii din Vulturu pentru lucrurile bune pe care le-a realizat în comună și promite să continue investițiile. Dorința primarului Nicușor Păcuraru este de a moderniza în întregime comuna. Edilul vrea să asigure apă, canalizare și gaze naturale pentru toți locuitorii din Vulturu. La infrastructura rutieră, doar anul acesta au fost finalizate lucrările de asfaltare a 5,5 kilometri de drumuri locale reprezentând etapa a III-a a proiectului ,,Modernizare drumuri de interes local, Comuna Vulturu”. Investițiile în infrastructură vor continua și în următorii patru ani când urmează să fie asfaltați peste 30 de kilometri de drumuri locale. Pentru primul lot de 14 kilometri deja a fost lansată licitația publică.

O altă prioritate a administrației PSD condusă de primarul Nicușor Păcuraru este realizarea aducțiunii de apă potabilă pentru satul Vadu Roșca. Este o lucrare urgentă care trebuie realizată în cel mai scurt timp pentru ca locuitorii acestui sat să beneficieze de apă potabilă până la sfârșitul anului. De asemenea, sunt în derulare lucrările la proiectul „Înființare sistem de canalizare în satele Vulturu, Hângulești și Maluri“.

Primarul Nicușor Păcuraru a finalizat procedura de licitație publică a contractului de concesionare a serviciului de utilitate publică de distribuție gaze naturale aferentă lucrării „Înființare rețea distribuție gaze naturale în comuna Vulturu, județul Vrancea”. Societatea care a câștigat licitația este Distrigaz Sud Rețele SRL. Perioada de concesionare este de 49 de ani, începând de la data semnării contractului. Sistemul de alimentare cu gaze naturale a satelor Vadu-Roșca, Boțârlău, Vulturu, Hângulești, și Maluri va fi compus dintr-o rețea de distribuție gaze naturale medie presiune racordată în conducta gaze naturale medie presiune Dn250 mm existentă pe strada Nichita Stănescu din localitatea Liești, județul Galați.

Sistemul de alimentare cu gaze al comunei Vulturu va avea o valoare totală de peste 11 milioane de euro, iar finanțarea va fi asigurată din fonduri europene. Practic este vorba de realizarea a 90 de kilometri de conducte de gaze care vor fi introduse pe toate străzile din cele cinci sate componente ale comunei. Numai costurile legate de adusul conductei de gaze de la Liești la Vulturu sunt estimate la 1,5 milioane de euro. Costurile legate de introducerea sistemului de alimentare cu gaze a locuințelor din cele cinci sate au fost realizate pentru fiecare sat în parte, astfel: Vulturu-3,7 milioane euro; Vadu Roșca-900 mii euro; Boțârlău -760 mii euro; Hângulești -1,5 milioane euro; Maluri- 1,1 milioane euro.

Nu în ultimul rând, primarul Nicușor Păcuraru este recunoscut la nivel național pentru susținerea acordată activităților culturale. Edilul a fost premiat, la Adunarea Generală a Asociației Comunelor din România, cu distincția „Nicolae Sabău” pentru activitatea culturală desfășurată de „Rapsodia Vultureană”, unde sunt secții de dansuri populare, fanfară și cor.

„Vreau să modernizăm toată comuna Vulturu. Vom asigura toate utilitățile pentru cetățenii din toate satele comunei. La Vulturu vreau să avem aceleași condiții ca la Focșani, rețea de apă, canalizare, gaze naturale. Pentru ca dorințele noastre să devină realitate vă aștept la vot pe 27 septembrie! Vă cer sprijinul și votul de încredere pentru Consiliul Local al comunei Vulturu, pentru echipa PSD de la Consiliul Județean. Cu sprijinul președintelui Consiliului Județean, Marian Oprișan, vom realiza proiectele noastre, astfel încât să asigurăm cele mai bune condiții de viață pentru locuitorii din Vulturu”, a spus primarul Nicușor Păcuraru.

Investiții finalizate 2016 – 2020:

1. Reabilitare sistem încălzire Școala Hângulești, comuna Vulturu

2. Reabilitare grădiniță sat Vulturu

3. Reabilitare Școala Maluri, comua Vulturu

4. Reabilitare Casa Specialistului, sat Vulturu

5. Reabilitare Casa Specialistului, sat Hângulești

6. Construire Sală de sport, sat Vulturu

7. Amenajarea șanțuri și podețe în satul Vulturu-zona Becali

8. Extindere trotuar în sat Boțârlău, comuna Vulturu

9. Reabilitare și mansardare sediu de Primărie și Consiliu Local, sat Vulturu

10. Construire foișor din lemn pentru activități socio-culturale, sat Vulturu

11. Lucrări de renovare la Atelierul Școlar al Școlii Gimnaziale Vulturu și lucrări de împrejmuire a Școlii Gimnaziale Vulturu

12. Reparații și amenajare teren de fotbal, sat Boțârlău

13. Reabilitare extindere cu grup sanitar și construire teren de sport la Școala Gimnazială Boțârlău

14. Reabilitare Școală, extindere și construire magazie lemne la Școala Gimnazială Hângulești

15. Construire sediu Comitet Local pentru Situații de Urgență și împrejmuire, sat Boțârlău

16. Reparații curente construcție administrativ socială, sat Boțârlău – buget local

17. Reparații curente magazie lemne Școala Boțârlău

18. Asfaltare drumuri de interes local în comuna Vulturu

19. Modernizare drumuri de interes local în comuna Vulturu-etapa a II-a

20. Modernizare drumuri de interes local în comuna Vulturu – etapa a III-a

21. Înființare sistem de canalizare în satele Vulturu, Hângulești și Maluri

22. Reabilitare Școală gimnazială Vulturu și construire magazie pentru lemne, sat Vulturu

23. Achiziție sistem audio necesar organizării evenimentului anual „Zilele comunei Vulturu – întâlnire cu Fiii Satului

24. Activitate artistică – culturală intensă cu:

Ansamblul local de dansuri și jocuri populare „Rapsodia Vultureană” (peste 100 de copii),

Fanfara „Vulturii Brass Band” (peste 20 de copii);

Corul de adulți „ȘTEFAN ANDRONIC” (peste 30 de persoane)

Investiții în curs de realizare:

1. „Înființare rețea de distribuție gaze naturale în comuna Vulturu” – fonduri europene (Comuna Vulturu a finalizat Procedura de atribuire Licitație publică deschisă a contractului de concesionare a serviciului de utilitate publică de distribuție gaze naturale aferentă lucrării „Înființare rețea distribuție gaze naturale în comuna Vulturu, județul Vrancea”, oferta declarată câștigătoare a contractului de concesionare a Serviciului de Utilitate Publică de Distribuție Gaze Naturale aferentă lucrării „Înființare rețea de distribuție gaze naturale în comuna Vulturu, județul Vrancea” fiind cea depusă de Distrigaz Sud Rețele S.R.L.);

2. Modernizare drumuri de interes local în comuna Vulturu

3. Modernizare drumuri de interes local în comuna Vulturu – etapa a IV-a;

4. Dotare cu utilaj Serviciu SVSU, comuna Vulturu

5. Extindere trotuar în satele Vulturu și Boțârlău

6. Înființare Sistem de canalizare în satele Vulturu, Boțârlău și Vadu-Roșca, comuna Vulturu – etapa a II-a

7. Înființare Rețea alimentare cu apă potabilă în satul Vadu-Roșca, comuna Vulturu – lucrările de execuție vor începe luna octombrie 2020

8. Înființare Grădiniță cu Program Prelungit, sat Vulturu

9. Înființare cursuri profesionale;

10. Achiziția Dispensarului medical uman din satul Vulturu și execuția lucrărilor de reabilitare și modernizare a acestuia.

Articol executat de SC MEDIA UNO SRL la comanda PSD filiala Vrancea; CUI mandatar financiar 21200019

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?