Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Atelierele de Vară de la Grădinița Homocea, la final

Sub sloganul „Fiecare copil merită o poveste”, la Grădinița Homocea, structură a școlii din localitate, s-a derulat, pe parcursul verii, „Ateliere de vară”. Proiectul este inițiat de Asociația Ovidiu.ro, care vine în sprijinul copiilor ce provin din medii dezavantajate și îi ajută să beneficieze de experiențe noi de învățare, bazate pe lectura unor cărți ce conțin ilustrații. Ținând cont de contextul actual și de faptul că școlile s-au închis din luna martie, acest program a constituit o ancoră pentru copiii care nu au avut acces la educația online.

Echipa de voluntari, alcătuită din profesor pentru învățământul preșcolar Nicoleta Petrea, profesor pentru învățământul primar Simona Burlacu și bibliotecar Daniela Țîțu, au organizat săptămânal sesiuni de formare outdoor în curtea grădiniței. Asociația Ovidiu.ro a pus la dispoziție toate materialele necesare desfășurării programului. Profesorii au primit kituri educaționale, iar copiii cărți cu povești, caiete de activități și rechizite școlare.

Este o muncă benevolă, organizez de 4 ani acest program, dar fac din suflet ceea ce fac, pentru că îmi iubesc meseria, iubesc copiii și iubesc cărțile. Atelierele de vară îmi oferă prilejul de a nu mă deconecta de aceste lucruri pe parcursul verii”, a declarat Petrea Nicoleta, profesorul coordonator al programului. „Pe lângă faptul că sunt aproape de copii, prin acest program obțin foarte multe materiale educaționale, donate de Asociația Ovidiu.ro, care contribuie la dotarea sălii de clasă și la creșterea calității procesului de învățare. Doamna educatoare este un cadru didactic implicat. Prin atragerea acestui program, grădinița a fost dotată cu multe materiale educaționale și îi mulțumim că prin munca depusă contribuie la promovarea imaginii școlii”, a declarat directorul adjunct al Școlii Homocea, profesorul Iulian Tăbăcaru.

Foto cu rol de prezentare. Sursa foto https://educatiecudragoste.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?