Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

VIDEO: Senatorul Cristian Dumitrescu a condus ședința solemnă care a marcat împlinirea a trei decenii de la reintroducerea bicameralismului

Senatorul PSD de Vrancea, Cristian Dumitrescu, președintele Comisiei de Politică Externă din Senatul României, a condus, joi, 10 septembrie, ședința solemnă care a marcat împlinirea a trei decenii de la reintroducerea bicameralismului în sistemul parlamentar românesc, prin reînființarea Senatului, după ce acesta fusese desființat în perioada comunistă.

În condițiile actuale, manifestarea a avut loc sub cele mai bune auspicii. Au fost prezenți toți foștii președinți care au condus Senatul în această perioadă, de la Petre Roman, la Călin Popescu Tăriceanu, care au susținut interesante alocuțiuni, iar Mircea Geoană a intrat printr-o transmisie în direct de la sediul NATO, ca de altfel și Vasile Blaga, de la Parlamentul European.

“În calitate de decan al vechimii în calitate de senator, dar și de fost președinte interimar al Senatului în două mandate 1996-2000 și 2012-2016, mi s-a încredințat organizarea acestui prestigios eveniment. În intervenția mea am reiterat marile momente ale parlamentarismului românesc în care Senatul a avut un rol major: Adunarea Constituantă și adoptarea Constituției din 1991; adoptarea legislației tranziției pentru trecerea la economia de piață; pachetul legislativ pentru alinierea la legislația europeană și euroatlantică; modificarea Constituției din 2003; contribuția parlamentară a României la momentul exercitării de către țara noastră a președinției rotative a Consiliului UE etc. Toate aceste momente au reconfirmat, dacă mai era nevoie, rolul major în edificarea și consolidarea statului democratic și a României moderne prin activitatea Senatului României”, a afirmat senatorul Cristian Dumitrescu.

Plină de emoție și primită cu deosebit respect de toți cei de față a fost și prezența unor senatori, care au făcut parte din prima legislatură a Senatului României. Cu acest prilej a fost realizată o emisiune filatelică pentru marcarea acestor 30 de ani din istoria de 156 de ani a Senatului României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?