Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Ministrul „pepsiglas” al Educației – vizită electorală, astăzi, în Vrancea

Monica Anisie, ministrul PNL al Educației, care a declarat că vrea ca băncile în care stau elevii să fie dotate cu „pepsiglas”, se află astăzi într-o vizită electorală în Vrancea.

Flancată de liberala Gabriela Marchitan, șefa Inspectoratului Școlar Județean și candidată la alegerile locale din 27 septembrie, Anisie s-a întâlnit dimineață, în incinta Școlii gimnaziale „Ștefan cel Mare” din Focșani, cu reprezentanții unităților de învățământ din municipiu. La discuții a luat parte și PNL-ista Janina Lazăr, directorul executiv adjunct al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vrancea, al cărei soț se numără printre candidații „ciumei galbene” la alegerile locale. Nu a lipsit nici liberala Livia Marcu, numită la conducerea Casei Corpului Didactic, la rândul ei, candidată la alegerile din 27 septembrie.

Avem nevoie de comunicare în această perioadă, este important pentru părinți să comunicăm cu ei, să le spunem ce au de făcut‟, și-a început discursul ministrul Monica Anisie. Discuțiile au continuat în același registru general în care „trebuie‟ și „avem nevoie‟ s-au tot rostogolit la vale, în neant. Școala trebuie să înceapă pe 14 septembrie, dar soluții concrete nu sunt comunicate nici până în acest moment.

În ciuda clamatei „nevoi de comunicare”, liberala Gabriela Marchitan mi-a cerut să nu scriu nimic de la această întâlnire, deși chiar nu s-a comunicat nimic concret. Ministrul „pepsiglas” nu a spus nimic despre tablete și laptopuri pentru elevi și profesori, nimic despre măști și produse dezinfectante. Poate tocmai de aceea mi s-a cerut să nu scriu nimic. Asta în condițiile în care atât eu cât și un coleg de la o televiziune am fost prezenți vizibil în sală, nu ne-am furișat, am fost văzuți filmând și făcând fotografii.

Rugămințile cu iz de amenințare din partea șefei liberale a Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vrancea au ajuns până la punctul în care mi s-a spus că, dacă vom reda vreo fotografie sau vreun video din interior, nu vom mai primi nicio informație pe tema învățământ.
Doamnă „general” cu greșeli în CV, împărțitoare de materiale electorale pentru PNL-iști, poate ați uitat că sunteți NUMITĂ politic și PLĂTITĂ din bani publici.
Prezența noastră, ca reprezentanți mass-media, la această discuție, este în interesul părinților și elevilor care așteaptă răspunsuri. Dacă nu aveam acces în interior, de ce nu ni s-a spus încă de la început?! Și de ce nu am avea acces? Nu sunt secrete de stat! Sunt informații pe care AU DREPTUL să le știe românii! Dar oricum ați comunicat NIMIC!
Vizita ministrului „pepsiglas” a continuat în Focșani, la Colegiul Național Unirea, o adevărată reuniune de partid la care au participat candidații PNL la alegerile locale, prefectul PNL-ist. A urmat Jariștea, fieful șefului PNL Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?