Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

GALERIE FOTO: Mihai Neață, primarul care a modernizat comuna Milcovul

Primarul PSD Mihai Neață și-a depus candidatura pentru un nou mandat, alături de cea mai bună echipă de consilieri locali în comuna Milcovul. Primarul social democrat a demonstrat în ultimii ani că are pregătirea, determinarea și abilitățile necesare pentru a continua modernizarea comunei Milcovul. Indiferent de greutățile întâmpinate nu a cedat și a mers mai departe, reușind să realizeze lucruri frumoase, durabile și utile comunității.

Edilul are o experiență de 12 ani în administrația publică, din care patru ca viceprimar al localității și știe cum să rezolve problemele cetățenilor din Milcovul. Toate obiectivele realizate până acum, echipa de consilieri locali PSD, aparatul administrativ din primărie, familia care mă înțelege și mă susține, relația deosebită pe care o am cu președintele Consiliului județean Vrancea, domnul Marian Oprișan și dorința fermă de a aduce comuna noastră în topul județului, m-au determinat să vin în fața electoratului să mai cer un mandat! De doi ani comuna Milcovul este un șantier și va mai fi pentru încă doi ani, dar la final vom avea o comună la standarde europene, cu străzi asfaltate, rețele de utilități. Vă mulțumesc pentru faptul că ați înțeles și ați suportat! Chiar dacă unii au avut de obiectat, eu îmi fac datoria și vă rog să mă scuzați! Nu putem avea casă nouă fără șantier! Vin în fața dumneavoastră cu rugămintea de a avea încredere în mine și echipa de consilieri locali PSD, acordându-ne un vot de încredere. Am experiență, știu, vreau și pot să realizez multe lucruri utile și frumoase pentru comuna noastră!”, a spus primarul Mihai Neață.

În calitate de prim gospodar al comunei, Mihai Neață a inițiat și finalizat mai multe obiective de investiții importante, care au modernizat comuna Milcovul.

Printre investițiile realizate pot fi enumerate: construcție grădiniță și dispensar cu farmacie în sat Lămotești, reparație capitală și extindere grădiniță în Milcovul, un proiect finanțat din bugetul local și bugetul de stat cu o valoare de 1,2 milioane lei prin PNDL 1, modernizarea iluminatului public din comună. Este un proiect prin care vechile becuri au fost înlocuite cu becuri economice, pe led, rezultatul fiind atât o economie de circa 500 mii lei la bugetul local dar și servicii mai bune pentru cetățenii comunei. „Înainte se cheltuiau 1,2 milioane lei pe înlocuire becuri, mentenanță, energie electrică iar acum se cheltuie cel mult 700 mii lei iar serviciul este furnizat de seara până dimineața”, a spus primarul Mihai Neață.

Au fost asfaltate circa 5 km de străzi, cu acostamente și șanțuri de pământ, a fost realizată o bibliotecă nouă cu biblionet, s-a făcut izolare termică și modernizare școală, a fost realizată reparație capitală și extindere magazie școală, a fost construit gard de împrejmuire la stadionul de fotbal, a fost împrejmuit islazul comunal.

O investiție importantă pentru cetățenii din Milcovul a fost balastarea DC150, pe o lungime de 2 km, de la intersecția cu strada Răsăritului până la limita cu comuna Răstoaca, scurtând traseul Milcov – Galați-Brăila cu aproape 17 kilometri. Este un drum pe care primarul Mihai Neață vrea să îl asfalteze în viitorul mandat, cu condiția ca și primarul de la Răstoaca să realizeze lucrările de modernizare pe cei 900 metri care sunt în administrarea comunei vecine. De asemenea, primăria a primit de la Guvernul PSD un minibuz cu 28 +2 locuri pentru transport elevi, în special din satul Lămotești unde sunt 27 copii, de la clasa pregătitoare până la clasa a VIII-a. Este unul din cele două minibuze din Vrancea acordate de Guvernul PSD pentru autoritățile locale.

Primarul Neață a arătat că, atunci când a preluat mandatul la Primărie, erau doar 300 de gospodării racordate la apă, iar acum sunt în jur de 1350, adică 100%. De asemenea, comuna avea asfalt turnat din 1974, o porțiune cu o lungime de 800 metri, de la pod la primărie, iar acum are o rețea de kilometri de străzi asfaltate. Toate unitățile de învățămând au acum autorizații de funcționare la ISU și DSP, oferind condiții civilizate pentru copiii din comună. Nu în ultimul rând, anual au fost acordate fonduri pentru toate cele trei parohii din comună, în funcție de banii disponibili.

Prima comună cu cadastru gratuit

Unul dintre cele mai importante proiecte pentru oamenii din Milcovul este cel de realizare a cadastrului gratuit în localitate. Prin acest proiect vor fi realizate cărți funciare pentru proprietățile imobiliare în toată comuna. Este prima comună din Vrancea unde se derulează acest proiect, din cele șase selectate și unde au fost licitate serviciile de cadastru. Întârziate din cauza problemelor create de pandemia de coronavirus, lucrările de cadastru se află în derulare și ar urma să fie finalizate cel târziu anul viitor. Nu în ultimul rând, Primăria Milcovul lucrează și la Actualizarea Planului Urbanistic General, realizat în proporție de 70%.

Un obiectiv foate important aflat în derulare este cel de „Alimentare cu gaze naturale”, în comuna Milcovul. Obiectivul se află în stadiul de Studiu de Fezabilitate, obținere avize, urmând să fie identificată sursa de finanțare, fonduri guvernamentale sau europene.

Nu în ultimul rând, în Milcovul se află în derulare două proiecte pe apă și canal, executate în proporție de 70% din fonduri europene. Milcovul va fi prima comună din județul Vrancea cu apă și canalizare în 100% din gospodării. Unul dintre proiecte este derulat de CUP Focșani, compania Consiliului Județean, iar al doilea este derulat de primărie, printr-un proiect finanțat din fonduri europene.

Un alt proiect de investiție demarat în comună este „Modernizare Strada Școlii, finanțat din fonduri europene prin GAL Vrancea Sud-Est și bugetul local, obiectiv ce va fi realizat în 3 luni. În curând va începe și marea asfaltare a comunei prin proiectul „Modernizare drumuri de interes local”, cu 7,7 kilometri de drumuri, practic tot intravilanul comunei, cu termen de finalizare 17 noiembrie 2021.

Proiectele primarului Mihai Neață

Primarul PSD Mihai Neață a depus mai mult solicitări de finanțare prin fonduri guvernamentale, prin CNI, la mai multe obiective importante pentru comună. Printre investițiile nou propuse de află construcția unui Cămin Cultural, a unei Săli de Sport, investiție pentru care a fost deja achiziționat un teren chiar în centrul comunei. Deși proiectele Sălii de Sport și noului Cămin Cultural erau înscrise de anul trecut pe lista de sinteză a investițiilor de la CNI, nu au primit finanțare odată cu schimbarea guvernului și ajungerea la guvernare a PNL, care a orientat fondurile spre localitățile conduse de liberali.

Un alt proiect depus la CNI are ca obiect modernizarea străzilor de interes local asfaltate în momentul de față, cu șanțuri betonate, acostamente și alei betonate pe străzile asfaltate. Este vorba despre drumurile care sunt acum asfaltate dar care au acostament de balast și șanțuri de pământ. „Vreau refacerea acostamentelor, eventual cu piste de bicicletă, șanțuri betonate, alei betonate până la proprietatea cetățenilor”, a explicat primarul Mihai Neață.

Prelungirea rețelei de canal și apă în tot intravilanul comunei, în zonele unde încă nu sunt construite case, este al patrulea proiect depus la CNI de către primarul social democrat. „Vrem să asigurăm rețele de utilități în tot intravilanul comunei și să venim în sprijinul cetățenilor care vor să ridice o casă nouă, să le oferim toate serviciile de care au nevoie. Sunt condiții necesare pentru dezvoltarea comunei”, a spus primarul Neață.

Nu în ultimul rând, edilul a depus pentru finanțare proiectul „Modernizare drumuri de interes local nou incluse în intravilan, de exemplu strada Grindului la Lămotești, strada Vilelor unite cu strada Islaz, strada Stupina din Milcovul. În paralel, autoritățile locale lucrează la inițierea documentației pentru construirea unui sediu nou primărie. Este o investiție complexă, care va dura cel puțin patru ani.

Articol executat de SC MEDIA UNO SRL la comanda PSD filiala Vrancea; CUI mandatar financiar 21200019

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?